Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Організація вивчення, добору та допуску особового складу до несення вартової служби



Робота щодо допуску молодого поповнення до несення вартової служби проводиться після закінчення його підготовки, проведення спеціальних занять з вивчення вимог статутів Збройних Сил України, табелів постів, інструкцій варт, ознайомлення з розташуванням та особливостями охорони постів та об’єктів, що охороняються. Ця робота здійснюється спеціально призначеними комісіями на чолі із заступниками командирів з’єднань, військових частин, начальників військових навчальних закладів із залученням командирів підрозділів, медичних працівників, офіцерів виховної роботи, озброєння та юридичної служби Збройних Сил України. У ці ж терміни здійснюється переатестація військовослужбовців строкової служби та осіб рядового, сержантського і старшинського складу військової служби за контрактом, які залучаються до несення служби у вартах.

Призначені комісії зобов’язані: всебічно вивчити ділові, моральні та психологічні якості, фізичний та сімейний стан кожного військовослужбовця; провести поглиблене медичне обстеження особового складу; перевірити засвоєння ним вимог статутів Збройних Сил України, особливих обов’язків згідно з табелем постів та інструкцій варти, положень законів України про відповідальність за порушення правил несення вартової служби, викрадання зброї, боєприпасів і військового майна, знання матеріальної частини штатної стрілецької зброї, результати виконання практичних стрільб, здачі заліків з фізичної підготовки.

За результатами роботи комісії складається акт, який подається на затвердження командирові військової частини.

Допуск військовослужбовців до несення вартової служби здійснюється згідно з наказом командира військової частини на підставі затвердженого акта, у якому повинні бути висновки про допуск до несення служби у варті за кожного військовослужбовця. До акта додаються відомості результатів здачі заліків зі знань військовослужбовцями вимог статутів ЗС України, табелю постів та інструкцій, законів України про відповідальність за порушення правил несення вартової служби, викрадення зброї, боєприпасів та військового майна, матеріальної частини стрілецької зброї, заходів безпеки при поводженні з нею, а також відомості результатів виконання практичних стрільб, заліків з фізичної підготовки. Зазначені відомості готуються командирами підрозділів за результатами проведення спеціальних занять з підготовки особового складу до несення вартової служби і подаються до призначеної комісії для використання у роботі з вивчення військовослужбовців та прийняття остаточного рішення щодо їх допуску до несення вартової служби. Витяги з цього наказу та списки військовослужбовців, які за своїми психологічними якостями не можуть бути допущені до несення вартової служби, повинні бути у командирів підрозділів, від яких відряджаються варти, штабах батальйонів (дивізіонів), військових частин, у чергових військових частин і начальників медичних служб.

У випадку переведення військовослужбовців строкової служби та служби за контрактом з інших військових частин, їхній допуск до несення вартової служби здійснюється у тому ж порядку, не раніше двохмісячного терміну з дня прибуття до військової частини.

Військовослужбовці, які прибувають з відпусток, довгострокових відряджень, а також після лікування у медичних закладах, залучаються до несення служби у варті тільки після їх адаптації у військових колективах, виконання ними практичних стрільб зі штатної стрілецької зброї й не раніше тижневого терміну з дня повернення.

Кандидатури військовослужбовців, які залучаються до несення вартової служби зі зброєю, повинні узгоджуватись з підрозділом військової контррозвідки Служби безпеки України.

У період звільнення у запас військовослужбовців строкової служби за умови недостатньої кількості особового складу військової частини та неможливості організації несення вартової служби трьома змінами варт має бути не менше двох складів варт. У цьому випадку вносяться відповідні зміни до розпорядку дня, які повинні забезпечити якісне проведення добору, розподілу особового складу варти, його теоретичної, практичної підготовки та медичного огляду, передбачити додатковий час на відпочинок особового складу, який залучається до несення служби у вартах.

Не менше двох разів на рік з усіма військовослужбовцями, які призначаються начальниками варт, проводяться планові практичні заняття, приймаються заліки зі знання обов’язків. Їхнє медичне обстеження проводиться не рідше двох разів на рік.

Військовослужбовці після закінчення військових навчальних закладів та ті, які переведені з інших військових частин, призначаються начальниками варт тільки після їх адаптації у військовому колективі, проведення з ними спеціальних занять з вивчення вимог статутів Збройних Сил України, інструкції начальника варти, табелю постів та особливостей охорони постів і об’єктів, що охороняються. Призначення їх помічниками начальника варти з метою стажування не допускається.

На всіх військовослужбовців строкової служби у штабах батальйонів (дивізіонів) або у командирів окремих рот (батарей) військової частини заводяться особові справи, у яких повинні бути:

24*
дві фотографії військовослужбовця (розміром 9х12 см);

автобіографія військовослужбовця;

довідка про склад сім’ї з адресами і телефонами усіх близьких родичів, а також інших родичів, які мешкають поблизу місця проходження військової служби військовослужбовця;

характеристики з останнього місця служби, навчання (роботи) до призову до Збройних Сил України (за запитами командирів підрозділів);

характеристики, які надані командиром підрозділу за результатами вивчення їх особистих якостей;

медична характеристика з висновком медичної комісії про стан здоров’я військовослужбовця і допуск його до несення вартової служби;

дані з районних військових комісаріатів щодо ймовірності знаходження військовослужбовця на обліку у районних відділах (управліннях) управління (Головного управління) внутрішніх справ Міністерства внутрішніх справ України, наркологічних диспансерах, психіатра і невропатолога за місцем його мешкання перед призовом до Збройних Сил України. Районні військові комісари зобов’язані забезпечити передачу зазначених матеріалів разом з відповідними документами усіх призовників при направленні у війська (сили). Командири військових частин зобов’язані передавати ці документи разом з іншими документами військовослужбовця у випадку переведення його до нового місця служби;

листи з відповідями батьків військовослужбовця на запити щодо особливостей його характеру;

листи індивідуальних співбесід та висновки щодо індивідуальних соціально-психологічних якостей військовослужбовця на підставі проведених анкетувань, тестувань і спостережень;

аркуш з особистим підписом про доведення вимог статей Кримінального кодексу України щодо кримінальної відповідальності за військові злочини, наказів про засудження військовослужбовців за скоєння злочинів, а також заходів безпеки.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 1600 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...