Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Організація вартової служби



Організація вартової служби передбачає проведення комплексу заходів, що проводяться командирами і штабами як у мирний, так і воєнний час. Такими заходами є:

прийняття рішення на охорону та оборону військового містечка;

розробка документації з питань організації вартової служби;

створення та впровадження в повсякденну діяльність військових частин і підрозділів чіткої системи вивчення, добору та підготовки особового складу до несення вартової служби, контролю за її несенням;

узагальнення та оцінка результатів перевірок вартової служби, оперативне реагування і вжиття дійових заходів щодо усунення причин виявлених недоліків;

підтримання у справному стані обладнання вартових приміщень, об’єктів і постів, що охороняються, всебічне забезпечення особового складу варт, створення безпечних умов для несення служби чатовим;

належне утримання, експлуатація та удосконалення об’єктів навчально-матеріальної бази вартової служби;

аналіз стану вартової служби та визначення завдань щодо покращення її рівня;

узагальнення та запровадження у практику передового досвіду організації вартової служби.

Охорона військових об’єктів у Збройних Силах України здійснюється військовими вартами, вартами ВОХОР, патрульним нарядом, сторожовою охороною та підрозділами ДСО при МВС України.

Військові варти споряджаються від військових частин із числа військовослужбовців, їх службова діяльність визначається положеннями частини 2 Статуту гарнізонної та вартової служб Збройних Сил України.

Порядок організації й особливості несення служби воєнізованою охороною визначається наказами Міністра оборони України
від 20.04. 2001 року № 125 “Про введення в дію Положення про воєнізовану охорону Міністерства оборони України та Інструкції щодо організації та несення служби воєнізованою охороною” від 19.05.05 № 271 “Про внесення змін до наказу Міністра оборони України від 20.04. 2001 року № 125”.

Порядок організації й особливості несення служби сторожовою охороною визначаються наказом Міністра оборони України від 23.05 2005 року № 277 “Про затвердження Положення про сторожову охорону об’єктів Збройних Сил України та Інструкції з несення служби сторожовою охороною на об’єктах Збройних Сил України”.

Вартова служба у військовій частині організовується на підставі рішення командира військової частини.

Рішення командира військової частини включає в себе: наказ про організацію служби військ і бойового навчання, розклад варт, відомість гарнізонного (добового) наряду, документацію начальнику варти (патруль-ному наряду), план посилення охорони об’єктів варт, документацію на випадок оголошення тривоги, графіки перевірки варт.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 2718 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.012 с)...