Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Заходи безпеки при проведенні вантажно-розвантажувальних робіт, переміщенні вантажів без застосування механізмів



Привести у порядок робочий одяг: затягти або відв'язати обшлага рукавів, заправити одяг так, щоб не було кінців, що розвиваються.

Вантажно-розвантажувальні площадки потрібно привести в належний порядок (спланувати, очистити від сторонніх предметів, у зимовий час - від снігу і полоїв).

Освітлення вантажно-розвантажувальних площадок і проходів повинно бути достатнім для ведення роботи.

Площадки для вантажно-розвантажувальних робіт повинні бути обладнані спеціальним інвентарем, що забезпечує безпеку проведення робіт. Вантажно-розвантажувальні роботи повинні виконуватися тільки під керівництвом відповідальної особи.

На місце проведення вантажно-розвантажувальних робіт особи, що не мають відносини до цієї роботи, не допускаються.

Якщо вантаж переноситься групою робітників, йти в ногу з усіма. Піднімати й опускати довгомірний вантаж по команді старшого.

При укладенні вантажу необхідно стежити за тим, щоб не нанести травму собі або товаришам по роботі, необхідно всі дії, прийоми взаємно погоджувати.

Забороняється висувати штучні вантажі, покладені в штабелі, тому що вантажі, які лежать вище, можуть обвалитися.

Переносити вантаж вагою більш 50 кг одному забороняється.

При навантаженні і розвантаженні довгомірних вантажів вручну користуватися покатами належної міцності і виконувати цю роботу не менш, чим удвох.

Підкочування колод до місця укладання в штабель або при навантаженні в автомашину робити вагами або ломами, підштовхувати колоди руками забороняється.

При розвантаженні колод не знаходитися під вантажем і не скидати одночасно кілька колод.

При транспортуванні ваги слід дотримуватися наступних правил:

а) балони з киснем, ацетиленом та іншими газами переміщати на спеціальних ношах і візках;

б) перенесення всіх матеріалів вручну на відстань більш 50м не дозволяється;

в) при переміщенні балонів зі стиснутим газом, барабанів з карбідом кальцію, а також матеріалів у скляній тарі, необхідно застосовувати засоби від ударів і поштовхів. Балони з газами повинні бути з ковпаками, не допускати дотику до них масляних предметів і олій.

При відкриванні люків піввагонів, двері вагонів, бортів платформ і автомашин, забороняється знаходитися в зоні можливого падіння вантажів і бортів.

Під час роботи бути уважним, не відволікатися сторонніми справами і розмовами, не відволікати інших.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 596 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...