Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Зберігання та підготовка сировини до виробництва



На хлібозавод борошно борошно доставляється в борошно возах. Автоборошновоз для вивантаження борошна підєднують шлангом до приймального щитка і стиснутим повітрям, яке виробляється компресором борошно воза борошно подається в верхню частину бункера М – 111 ().

Борошно під власною вагою зсипається на дно бункера, а повітря яке транспортує борошно виходить зовні через фільтр. Запас борошна створюють на 7 діб для дозрівання, для перевірки якості, для зігрівання в зимовий час та для забезпечення безперебійної роботи заводу.

На завод поставляється борошно пшеничне першого гатунку (ГСТУ 46.004-99), борошно житнє обдирне (ГОСТ 7045-90). Далі борошно з бункера за допомогою гвинтового транспортного засобу подається на просіювання. Просіювання відбувається в просіювачі ПТ-1500 (), де борошно відокремлюється від домішок, залізо домішок. Просіяне борошно поступає в під ваговий бункер та на зважування в терези АВ-50-НК () де зважується порціями і гвинтовим дозуючим пристроєм направляється у виробничі бункери ХЕ-112 ().

Дріжджі (ТУУ 04688648-066-99)постачаються в ящиках, фасованих по 1кг. Запас дріжджів створюють на 3 доби при температурі від +4 до +10 С і відносній вологості 75%. Перед виробництвом дріжджі розводять водою у співвідношення 1:3, температура води така, щоб дріжджова суспензія мала температуру 32 С. Дріжджова суспензія готується в дріжджемішалках

Х-14 (), які обладнані водяною сорочкою і мішалкою. Вода поступає в дріжджемішалку з водомірного бака Ш2-ХДИ (), дріжджі завантажуються вручну. Готову суспензію перекачують відцентровим насосом у виробничий збірник ХЕ-48 ().

Сіль (ДСТУ 3583-97) на виробництво доставляється насипом чи в мішках. Сіль зберігають тарним способом. Сіль розчиняється у воді для отримання солевого розчину густиною 1,19 г / см в солерозчиннику ХСР 3 / 2 ().

Сіль засипають в приймальну лійку, в нижню частину солерозчинника подають воду, розчин солі фільтрують і відцентровим насосом перекачують в виробничий збірник ХЕ-48 (). Запас солі створюють на 15 діб.

Олія (ГОСТ 1129-93) поступає на завод в бочках чи цистернах. Зберігається в темних приміщеннях при температурі 4-6 С та відносній вологості повітря 80-85%. Запас олії створюють на 15 діб. При подачі на виробництво олію фільтрують і відцентровим насосом перекачують в виробничі збірники ХЕ-48 ().

Вода (ГОСТ 2674-82) на хлібозавод поступає з міської водомережі. Якість питної води незалежно від джерела водопостачання повинна відповідати вимогам ГОСТ 2874-82. Питна вода повинна мати нормальні органолептичні властивості, не шкідливий хімічний склад і бути безпечною в бактеріальному відношенні. Бактеріальні властивості води характеризуються загальною кількістю бактерій, які знаходяться в 1см води, а також вмістом кишкової палички.

Для безперебійного постачання водою необхідної температури і утворення постійного напору на внутрішній водопровідній мережі на хлібозаводах встановлюють спеціальні баки. Вміст бака холодної води розраховують, виходячи із розходу води для всіх виробничих потреб на протязі 8 годин. Бак гарячої води повинен вміщувати запас, необхідний для приготування тіста на протязі 5-6 годин. Температура гарячої води в цьому баку повинна бути 70 С.

Для утворення необхідного напору баки для води встановлюють в окремому приміщенні, яке розташоване на верхньому поверсі будівлі.

Воду, що йде на технологічний процес, доводять до потрібної температури, змішуючи гарячу і холодну воду парою чи іншим способом.

Пара виробляється в котлі Е1/9 (), куда поступає підготовлена вода.

Вода очищається в катіонітових фільтрах і звільняється від повітря в деаераторах. З бака гарячої води конденсат поступає в збірник конденсату, звідки конденсат насосом перекачується в деаератор.

Повітря для транспортування борошна на виробництво, виробляється компресорною станцією КС (), яка складається з поршневого компресора ВУ-6/4В (), ресивера і повітреочищувача ХВО ().





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 2453 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...