Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Система екологічного законодавства



Ефективним засобом подолання екологічної кризи має стати правове забезпечення природоохоронної діяльності на основі прак­тики застосування законодавства про охорону навколишнього при­родного середовища. Основні напрями втілюватимуться за допомо­гою системи екологічного права. Правовий механізм має надати основним напрямам чіткої цілеспрямованості, формальної визна­ченості, загальнообов'язковості, сприяти врегулюванню відносин у галузі екології, застосуванню превентивних, оперативних, стимулю­ючих і примусових заходів до юридичних та фізичних осіб щодо використання природних ресурсів та їх відходів і юридичної відпо­відальності за порушення екологічного законодавства.

Вивчення, аналіз та узагальнення практики застосування зако­нодавства про охорону навколишнього природного середовища пе­редбачається здійснювати у двох напрямах:

1) складання і затвердження екологічних нормативів природо­користування (стосовно надр, ґрунтів, води, повітря, рослинності тощо);

2) складання і затвердження комплексу еколого-економічних показників державного контролю за станом довкілля та діяльніс­тю господарчих структур.

При цьому розглядаються такі питання:

— використання природних ресурсів;

— використання техногенних родовищ корисних копалин;

— охорона довкілля;

— забезпечення екологічної безпеки;

— узагальнення практики здійснення контролю у галузі охоро­ни довкілля;

— узагальнення судової практики застосування природоохорон­ного законодавства.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 219 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...