Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Експорт бази даних в електронну таблицю Excel



Для експорту даних з бази даних Access в електронну таблицю потрібно виділити у вікні бази даних необхідний елемент (таблицю, запит), після чого вибрати Сервис – Связи с Office – Анализ в Ms Excel. В результаті запуститься Ms Excel і у вікні табличного процесора відобразиться експортована таблиця.

7. Гіпертекстова технологія

Гіперпосилання – це підкреслений або виділений текст чи графіка, вибір яких дозволяє здійснити перехід до іншого файла, до фрагмента файла чи Web-сторінки. Коли підвести курсор мишки до гіперпосилання, тоді він змінить вигляд і прийме вигляд долоні з витягнутим вказівним пальцем.

Гіпертекст – це текст, що містить гіперпосилання.

7.1. Вставка гіперпосилань в документ Word

Для вставки гіперпосилання потрібно виділити текст або графічний об’єкт, який буде використано в якості гіперпосилання, вибрати Вставка – Гиперссылка. Якщо гіперпосилання буде здійснювати перехід до файла, то для відкриття цього потрібно скористатись кнопкою “ Обзор ” поряд з полем “ Связать с файлом / URL ”, вибрати необхідний файл і натиснути ОК.

Крім переходу до файла є можливість здійснювати перехід до певного місця в цьому ж файлі, наприклад, до певного діапазону робочої книги Excel, до слайду із заданим номером презентації PowerPoint. В цьому випадку потрібно в полі “ Имя объекта в документе ” задати ім’я діапазону або номер слайда.

В гіперпосиланнях можна використовувати як відносний так і абсолютний шлях. Відносний шлях корисний при посиланні на файл, який може бути переміщено. Якщо гіперпосилання використовує відносний шлях, то з’являється можливість одночасного переміщення файлів, що містять посилання, і файлів, на які вказують ці посилання, без розриву існуючих зв’язків.

Для зміни призначення гіперпосилання потрібно виділити гіперпосилання і вибрати з контекстного меню Вставка – Гиперссылка, з’явиться вікно Изменение гиперссылки. Для видалення гіперпосилання потрібно у вікні Изменение гиперссылка натиснути кнопку Удалить ссылку.

Крім переходу до певного файлу, гіперпосилання може здійснювати перехід до певного місця цього ж файлу. Такі місця називаються закладками. Перед вставкою гіперпосилання потрібно вставити в текст документа закладки. Для цього потрібно виділити необхідний фрагмент тексту і вибрати Вставка – Закладка, задати ім’я закладки і натиснути кнопку “ Добавить ”. Для вставки гіперпосилання, що переходить до певної закладки в цьому ж файлі, у вікні “ Добавить гиперссылку ” потрібно натиснути кнопку “ Обзор ” поряд з полем “ Имя объекта в документе" і вибрати необхідну закладку.

Для переходу по гіперпосиланню потрібно натиснути на ньому мишкою. При цьому відкриється відповідний документ або необхідне місце в даному документі. Для повернення в документу, в якому знаходиться щойно використане гіперпосилання можна скористатись кнопкою “ Назад ” на панелі інструментів Web, яка з’являється автоматично при переході по гіперпосиланню.

7.2. Вставка гіперпосилання в робочу книгу Excel

Вставка гіперпосилання в робочу книгу Excel здійснюється так само, як і в документ Word. Лише перехід в межах одного файлу можливий не на закладку, а на вказаний робочий лист або у вказаний поіменований діапазон комірок. Для переходу за допомогою гіперпосилання в межах одного файла треба виконати дії, аналогічні діям в редакторі Word, зі списку вибрати необхідний робочий лист і при необхідності, в полі “ Ссылка ” вказати адресу потрібної комірки або активізувати перемикач “ Имя ”, вибрати зі списку ім’я потрібного діапазону.

7.3. Робота з гіперпосиланнями в PowerPoint

По гіперпосиланню, яке вставлено в презентацію PowerPoint можна переходити в довільний слайд даної презентації, в іншу презентацію, відкрити інший документ MsOffice. Запуск презентації можливий 2ма способами:

1) шляхом натиснення мишкою на гіперпосиланні

2) шляхом вказання мишкою на гіперпосиланні (без натиснення).

Вставити гіперпосилання в презентацію можна так само, як і в редакторі Word. Додаткові можливості по налагодженню гіперпосилання надаються шляхом вибору п. “ Показ слайдов” – Настройка действия ”. В результаті вибору цього пункту відкриється вікно “Настройка действия”, в якому є дві вкладки – “По щелчку мыши” та “По указанию мыши ”.

Перемикач “ Перейти по гиперссылке ” дозволяє настроїти, куди саме здійсниться перехід в результаті вибору даного гіперпосилання. Зі списку можна вибрати один із варіантів: наступний слайд, попередній слайд, перший, останній тощо. Вибір пункту “ Слайд ” дозволяє настроїти відображення довільного слайда. В результаті відкриється вікно зі списком слайдів, і з цього списку можна вибрати один із слайдів.

Вибір пункту “ Другая презентация PowerPoint ” дозволяє відобразити довільну іншу презентацію. Пункт “ Другой файл ” дозволяє відобразити інший файл. В результаті вибору цих пунктів відкривається вікно для вибору файла.

В PowerPoint включено набір стандартних управляючих кнопок, натиснення на які при демонстрації презентації виконують певну дію. Вибрати кнопки можна, використовуючи пункт “Показ слайдов” – “Управляющие кнопки”. Після вибору конкретної кнопки її потрібно намалювати на слайді, після чого відкривається вікно “ Настройка действия ”, в якому можна залишити існуючі установки, або змінити їх.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 473 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.01 с)...