Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основні типи посередників



Торговий посередник – юридична або фізична особа, яка здійснює закупки товарів для їх наступного продажу в режимах, які висуває споживач.

Розрізняють основні типи посередників:

1. Агент укладає угоди за рахунок і в інтересах принципала – відносини між агентом і принципалом регулюються контрактом і агент діє на основі доручення, яке він отримує від принципала.

Права і обов’язки по угодам, які уклав агент, виникають для принципала. Агент отримує винагороду від принципала у вигляді відсотків від суми угоди,яку він уклав для принципала.

По обсягу повноважень агенти поділяються на:

1.1 Універсальні – можуть виконувати будь-які юридичні дії від імені принципала.

1.2 Генеральні – мають право укладати угоди в області діяльності принципала.

1.3 Спеціальні – уповноважені укладати тільки ті угоди, які вказані в дорученні.

Агент може приймати на себе обов’язок «делькредере», коли агент гарантує виконання угоди, яку він уклав, перед принципалом. У випадку невиконання гарантій агент повинен відшкодувати збитки, які понесе принципал, за делькредере агент отримує додаткову винагороду.

2. Брокер, забезпечує встановлення контакту між покупцем і продавцем. Брокер діє тільки на біржах, за свої послуги він отримує від замовника брокеридж (відсоток від суми укладеної угоди).

Брокери об’єднуються у брокерські контори.

3. Дистриб’ютор, здійснює діяльність за свій рахунок, але укладає угоду зі своїм постачальником про розмір націнок, які він може зробити при реалізації товару.

4. Дилер, здійснює посередницькі торгові операції від свого імені і за свій рахунок.

5. Комівояжер – службовець підсистеми збуту підприємства, здійснює торгове представництво на території, на якій, як правило, мешкає, і яка не співпадає з місцем розташування підприємства.

За свою діяльність він отримує заробітну плату і/або відсотки від суми реалізованих товарів.

6. Комісіонер (див. п. 4.1).





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 281 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...