Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Практичне завдання. Механізм створення суб’єкта підприємництва в сучасних умовах (ділова гра)



Механізм створення суб’єкта підприємництва в сучасних умовах (ділова гра)

Метою ділової гри є об'єднання теоретичних знань, набутих в ході засвоєння і систематизації лекційного матеріалу, а також самостійного вивчення, з практикою створення та започаткування підприємницької діяльності.

До завдань, які слід вирішити в ході імітаційного ігрового моделювання реальної ситуації щодо започаткування діяльності підприємства, відносяться:

- вибір форми власності підприємства;

- обґрунтування виду та напрямків діяльності підприємства;

- визначення послідовності етапів створення підприємства;

- визначення порядку дій під час державної реєстрації підприємства;

- здійснення розрахунків витрат на створення та реєстрацію підприємства та обґрунтування доцільності започаткування обраного виду діяльності.

Ділова гра передбачає послідовне виконання таких етапів:

1) розподіл учасників гри за виконуваними функціональними обов'язками в підприємстві, визначення відповідальних за кожний наступний етап гри.

2) визначення порядку створення підприємства відповідно до чинного в Україні

законодавства.

3) вибір форми власності підприємства, його виду, обговорення і складення (коригування) засновницьких документів (статуту, установчого договору) на основі підготовлених заздалегідь шаблонів.

4) заповнення необхідних реєстраційних форм та отримання документів, які підтверджують статус створеного підприємства-юридичної особи (перевірка їх на наявність необхідних реквізитів).

5) розрахунок витрат, пов'язаних з реєстрацією підприємства.

6) контроль отриманих результатів та підведення підсумків.

Перед початком гри з ігрової групи обирають 3-4 студентів, що імітують діяльність контролюючих органів, до їх повноважень входить перевірка результатів здійснених іншими групами дій щодо відкриття власного бізнесу і створення підприємства.

Результати такого контролю фіксуються письмово в довільній формі.

Іншим студентам необхідно створити групи в складі 3 осіб для імітації процесів, які відбуватимуться на етапах 1-5.

Результати дій, що відбуватимуться на кожному етапі, а також прийнятих рішень і здійснених економічних розрахунків слід подати у відповідних формах





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 208 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...