Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Програма ігрової діяльності



Етап 1. Розподіл учасників гри за виконуваними функціональними обов'язками в підприємстві, визначення відповідальних за кожний наступний етап гри.

1. Ретельно проаналізувати умови завдання і, ґрунтуючись на індивідуальні здібності студентів, розподілити їх в групи (5 груп), як було визначено в сценарії гри за виконуваними функціями.

2. Визначити в кожній групі відповідальну особу, яка буде звітувати перед ведучим (експертами-наглядачами) та учасниками ділової гри, а також відповідатиме за наслідки дорученої групі діяльності.

Етап 2. Визначення порядку створення підприємства відповідно до чинного в Україні законодавства.

1. Групі 1, що займається опрацюванням порядку створення підприємства, слід ознайомитись з відповідними нормативними документами і письмово скласти послідовність дій (етапів), які підприємству належить здійснити (пройти) для остаточного затвердження його як юридичної особи та які дадуть йому можливість безпосередньо реалізовувати його функціональне призначення.

2. Відповідальна особа в групі 1 має оприлюднити результати опрацювань і представити звіт експертам-наглядачам у письмовому вигляді, де чітко викладено порядок створення підприємства (за етапами).

Етап 3. Вибір форми власності підприємства, його виду, обговорення і складення (коригування) засновницьких документів (статуту, установчого договору) на основі підготовлених заздалегідь шаблонів

1. Групі 2, яка займається оформленням засновницьких документів, слід ознайомитись з оприлюдненим порядком створення підприємства і прийняти його за основу здійснення своєї діяльності.

2. Група 2 також визначає форму власності і вид підприємства згідно з існуючою класифікацією, що далі відображає в засновницьких документах.

3. Ознайомившись з наданими шаблонами засновницьких документів (положеннями статуту, установчого договору), група повинна скоригувати їх з урахуванням обраної форми власності та виду діяльності підприємства, а відповідальна особа – оприлюднити результати і надати оригінал виправлених статуту та установчого договору наступній групі для подальших дій щодо реєстрації підприємства, а копію – експертам-наглядачам для оцінки ступеню правильності їх укладення.

Етап 4. Заповнення необхідних реєстраційних форм та отримання документів, які підтверджують статус створеного підприємства-юридичної особи (перевірка їх на наявність необхідних реквізитів)

1. Групі 3, що займається заповненням необхідних реєстраційних форм та отриманням документів, які підтверджують статус створеного підприємства-юридичної особи, слід ознайомитись з порядком реєстрації підприємства відповідно до норм чинного законодавства і за основу своєї діяльності прийняти результати опрацювань попередньої групи (засновницькі документи).

2. Студенти групи 3 розподіляють і заповнюють такі документи: один – реєстраційну картку суб'єкта підприємницької діяльності-юридичної особи, другий – відомості про державну реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності-юридичної особи, відповідальний в групі – готує свідоцтво про державну реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності-юридичної особи.

3. За результатами своєї діяльності відповідальний в групі робить короткий звіт перед учасниками ділової гри. Оригінал заповнених документів представляє експертам-наглядачам, одну копію надає до контролюючих органів (групі студентів, створеній до початку ділової гри), другу – наступній групі для визначення суми витрат, необхідних для реєстрації підприємства

Етап 5. Розрахунок витрат, пов'язаних зі створенням та реєстрацією підприємства

1. Студенти групи 4, яка отримала всі оформлені належним чином засновницькі та реєстраційні документи, користуючись законом України «Про порядок державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», розраховує суму витрат, які будуть потрібні для реєстрації підприємства, передбачивши всі можливі випадки.

2. Складений звіт відповідальний в групі оприлюднює перед всіма учасниками ділової гри, а письмовий екземпляр, оформлений у вигляді таблиці (табл. 4) передає експертам-наглядачам для оцінки правильності обліку витрат на реєстрацію підприємства.

Таблиця 4

Розрахунок витрат на реєстрацію підприємства

№ з/п Найменування статей витрат Сума, грн.
1.    
2.    
3.    
Разом

Етап 6. Контроль отриманих результатів та підведення підсумків

1. Група студентів 5, які входять до контролюючих органів (внутрішніх) з правильності дій щодо створення та реєстрації підприємства, готує підсумковий звіт, в якому вказує на позитивні моменти, елементи творчості та спеціальні знання учасників (здебільшого в сфері нормативно-правового забезпечення процесу створення підприємства), які, на її думку, спростили процедуру створення та реєстрації підприємства, а також вказує перелік недоліків, упущень, помилок, які, навпаки, завдали додаткових клопотів і яких можливо було уникнути.

2. Відповідальний в групі внутрішніх аудиторів оприлюднює результати перевірки і складає відповідну таблицю, в якій відображується критичний аналіз процесу

створення підприємства на основі діяльності його засновників (всіх учасників ділової гри) і подає цей звіт експертам-наглядачам, які виносять остаточний вердикт і підбивають підсумки ділової гри (табл. 1.2), а разом з тим, перевіряють обізнаність і компетентність внутрішнього аудиту в питаннях створення і реєстрації підприємств.

Критерії оцінки правильності дій студентів під час імітації процесу створення та реєстрації підприємства внутрішніми аудиторами (групою 5):

- за кожний вірно здійснений крок, за кожний правильно заповнений і законодавчо обґрунтований документ – 2 бали;

- за елементи оригінального вирішення проблемних ситуацій (додаткових завдань) і відповідне підкріплення їх нормативними документами – 2 бали;

- за кожне правильно надане додаткове пояснення і вмотивоване обґрунтування дій учасників кожної з груп – 1 бал;

- за документ, заповнений з неточностями, упущеннями, які не призвели до істотних помилок, – 1 бал;

- за документ, заповнений з грубими помилками, які спричинили подальші упущення та призвели до хибних результатів, – 0 балів.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 188 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...