Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Сутність імпорту, визначення митних зборів та вартості запасів



Порядок визначення митної вартості та митної оцінки товарів поширюється на товари, які переміщуються через митний кордон України.Відомості про митну вартість товарів, заявлені декларантом під час переміщення товарів через митний кордон України і прийняті митним органом, використовуються для нарахування податків і зборів, ведення митної статистики, а також у відповідних випадках для розрахунків у разі застосування штрафів, інших санкцій та стягнень, встановлених законами України.Основним методом визначення митної вартості товарів є метод за ціною угоди щодо товарів, які імпортуються. Методи визначення митної вартості товарів, які імпортуються в Україну Визначення митної вартості товарів, які ввозяться на митну територію України, здійснюється шляхом застосування таких методів: за ціною угоди щодо товарів, які імпортуються (метод 1); за ціною угоди щодо ідентичних товарів (метод 2); за ціною угоди щодо подібних (аналогічних) товарів (метод 3); на основі віднімання вартості (метод 4); на основі додавання вартості (метод 5); резервного (метод 6). Митною вартістю за методом оцінки за ціною угоди щодо товарів, які імпортуються, є ціна угоди, фактично сплачена, чи ціна, яка підлягає сплаті за товари, які імпортуються за призначенням в Україну, на момент перетинання ними митного кордону України.

Митні збори сплачуються платниками у валюті України або в іноземній валюті першої групи Класифікатора валют Національного банку України згідно з чинним законодавством України про валютне регулювання.

Основою для обліку товарно-матеріальних цінностей, при надходженні за імпортними операціями, є відповідним чином оформлені первинні документи та митні декларації.

Для визначення митної вартості товарів до ціни угоди при цьому додаються, якщо вони не були раніше до неї включені, такі витрати, рис.4.1.

Рис.4.1.Визначення митної вартості товарів до ціни угоди


Рис.4.2. Завдання бухгалтерського обліку розрахунків у ЗЕД

При митному оформленні імпорту вантажів за товарно-супровідним документом є обов’язковим подання митним органам дозволів уповноважених державних органів (МВС, МОЗ, МЗЕЗТ, УКЕК та інших).

На підставі митних декларацій форми ВМД-2 та додатків до неї форми ВМД-3 проводиться оприбуткування товарно-матеріальних цінностей, визначення митної вартості товарів, що ввозиться на територію України та вивозиться за її межі проводиться з врахуванням ст.16 Закону України “Про єдиний митний тариф”.

Операції з імпорту товарів (матеріали) робіт, послуг здійснюються за різними видами, 4.3.



Рис.4.3. Основними види імпорту товарів, матеріалів, робіт і послуг





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 331 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...