Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Технологічна підготовка виробництва



Технологічна підготовка виробництва складається з таких етапів:

розробка технологічних процесів;

проектування технологічного оснащення і нестандартного устаткування;

виготовлення засобів технологічного оснащення;

налагоджування запроектованої технології та виготовленого технологічного обладнання.

На першому етапі здійснюють вибір раціональних способів виготовлення деталей, розробку нових технологічних процесів. Цю роботу виконують на основі креслень, стандартів, довідників, планових завдань.

Зміст робіт з проектування технологічних процесів: вибір виду заготовок; розробки міжцехових маршрутів, визначення послідовності й змісту технологічних операцій, визначення і замовлення засобів технологічного оснащення; встановлення порядку, методів і засобів технічного контролю якості; призначення і розрахунок режимів обробки; технічне нормування операцій виробничого процесу; визначення професій і кваліфікації виконавців; організація виробничих ділянок; формування робочої документації на технологічні процеси.

На другому етапі проектують конструкції моделей, штампів, пристроїв, спеціального інструменту, нестандартного обладнання; розробляють технологічний процес виготовлення технологічного оснащення, яке повинно бути універсальним, прогресивним, досконалим, забезпечувати високу якість продукції.

На третьому етапі виготовляють оснащення і нестандартне обладнання. Це найбільш трудомістка частина технологічної підготовки (60-80% праці і засобів від загального обсягу технологічної підготовки виробництва). Тому ці роботи виконують поступово.

На четвертому етапі вивіряють і налагоджують запроектовану технологію; остаточно відпрацьовують деталі й вузли на технологічність: вивіряють придатність і раціональність оснащення і обладнання, зручність розбирання і збирання виробів; встановлюють правильність послідовність виконання цих робіт; проводять хронометраж операцій і остаточно оформлюють всю технологічну документацію.

Спочатку розробляють маршрутні міжцехові карти на технологічні процеси виготовлення деталей і вузлів. Маршрутні карти вказують послідовність проходження заготовок, деталей або вузлів по цехах і виробничих ділянках виробництва. Для серійного і масового виробництва крім маршрутної технології розробляють технологічну карту, де вказують усі переходи для кожної операції, способи її виконання, технологічні режими, дані про засоби технологічного оснащення, матеріали і витрати праці. Для окремих виробів розробляють карти типових технологічних процесів, відомості витрат матеріалів, відходів та інші документи.

Технічна підготовка виробництва складається з конструкторської та технологічної підготовки, в процесі якої відпрацьовуються відповідні документи (табл. 1).





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 607 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...