Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тенденції в маркетинговому мисленні і практиці



Нижче наведено головні маркетингові тенденції:

Від маркетингу "зроблено-продано" до маркетингу "відчув-відгукнувся". Ваша компанія буде працювати ефективніше, якщо ви побачите завдання маркетингу в першу чергу в тому, щоб зрозуміти потреби вашого клієнта, а не в тому, як хитріше збути йому товар.

Від фокусування на залученні споживача до фокусування на збереженні споживача. Найкращий спосіб збільшити частку на ринку – перш за все обслужити і задовольнити наявних споживачів, а вже потім починати нескінченні пошуки нових. Компанії повинні переходити від трансакційного маркетингу до маркетингу відносин.

Від гонитви за часткою ринку до гонитви за часткою споживачів. Найкращий спосіб збільшити частку ринку – збільшити частку споживачів, тобто знайти більше товарів і послуг, які можуть бути продані цим самим споживачам.

Від маркетингового монологу до діалогу із споживачем. Ви зможете налагодити тісні взаємовідносини, якщо вислухаєте його і поговорите з ним, це краще ніж відправляти йому односторонні послання.

Від масового маркетингу до маркетингу, пристосованого до потреб споживача. Масовий ринок розколовся на міні-ринки, і ваша компанія зараз має можливість зайнятися особистими продажами.

Від власних матеріальних цінностей до власних брендів. Багато компаній починають віддавати перевагу власним брендам, а не власним фабрикам. Ці компанії переконані в тому, що, маючи менше матеріальних цінностей і субдоговорів, вони зуміють домогтися більшого обороту грошових коштів.

Від роботи на ринку до роботи в кіберпросторі. Процвітаючі компанії намагаються працювати як у режимі онлайн, так і в режимі оффлайн. Вони використовують Інтернет для покупок, продажів, найму працівників, вивчення, обміну та спілкування.

Від одноканального маркетингу до багатоканального маркетингу. Компанії вже не покладаються лише на один канал для того, щоб охопити і обслужити всіх своїх споживачів. Їхні споживачі віддають перевагу різним каналам для доступу до товарів і послуг різних компаній.

Від маркетингу, орієнтованого на товар, до маркетингу, орієнтованого на споживача. Ознака зрілості маркетингу: компанія перестає фокусуватися на товарах і починає фокусуватися на споживачах.

Ці тенденції будуть впливати на різні галузі і компанії різною мірою і в різний час. Компанія повинна вирішити, наскільки уважно їй ставитися до кожної з цих тенденцій.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 214 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...