Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Столовий посуд і прибори, кухонний посуд і інвентар. Правила експлуатації і збереження



В їдальнях військових частин для приготування, видачі і прийому їжі особовому складу використовується різноманітний інвентар, посуд і прибори.

Норми оснащення їдалень військових частин посудом, інвентарем оголошені наказом МО України 2000 р. № 320 (Норми забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та миючими засобами Збройних Сил України на мирний час).

Порядок забезпечення військових частин посудом і інвентарем визначений наказом МОУ 2002 р. № 402.

Столові прибори і посуд, який застосовуються в їдальнях військових частин повинні бути:

дешевими у виготовленні;

міцними в експлуатації;

зручними для використання і миття.

Матеріал, з котрого вони використовуються, повинен витримувати різкі переміни температури і не вміщати шкідливих речовин, котрі можуть перейти у їжу. В залежності від використаного матеріалу, посуд і прибори розподіляються:

алюмінієва; з нержавіючої сталі; латунно-нікельована (чайники);

Мельхіорова; скляна; криштальна; фарфорова; пластмасова.

За призначенням столовий посуд і прибори поділяються на індивідуального використання, котрі випускаються на кожного (миски, тарілки, кружки, ложки); групового використання, які випускаються на групу тих, що харчуються (бачки, ложки розливні…)





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 1079 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...