Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА 8. Кримінологічна характеристика та попередження злочинності неповнолітніх. Кримінологічна характеристика та попередження рецидивної злочинності



Статистичні показники та кримінологічні особливості злочинності неповнолітніх та молоді в Україні. Порівняльна характеристика зі злочинністю дорослих. Вплив морально-психологічних чинників на делінквентну поведінку неповнолітнього. Загальна характеристика делінквентної поведінки неповнолітніх, які не досягли віку кримінальної відповідальності. Закону України від 24 січня 1995 р. із змінами у 1999 р. "Про органи і служби у справах неповнолітніх, а також спеціальні установи для неповнолітніх”. Структуру злочинності неповнолітніх. Види патології психіки у неповнолітніх злочинців. Причини та умови злочинності неповнолітніх. Вплив родинного виховання та неформальних молодіжних груп на малолітніх правопорушників. Діяльність суб’єктів профілактики.

Рецидив злочинів: його структура та різновиди (різні точки зору). Поняття рецидивної злочинності. Рівень рецидивної злочинності. Кримінально-правовий (легальний), пенітенціарний та кримінологічний (фактичний) рецидив. Особа рецидивіста та їх класифікація. Детермінанти рецидивної злочинності. Проблеми ресоціалізації засуджених. Особливості діяльності суб’єктів профілактики рецидивної злочинності. Правове забезпечення профілактики рецидивної злочинності. Проект Закону України “Про постпенітенціарну систему”. Іноземний досвід у профілактиці рецидивної злочинності. Роль громадських організацій та психологічних служб у індивідуальній профілактиці цій злочинності.

Роль і значення теми: вивчення даної теми дозволяє оволодіти знаннями про рецидивну злочинність та злочинність неповнолітніх.

Ключові слова та поняття: “злочинність неповнолітніх”, “рецидивна злочинність”, “пенітенціарна злочинність”, кримінофамілістика.

Обсяг знань, вмінь студента після вивчення теми: слухач має вільно володіти матеріалом теми, вміти реалізувати набуті теоретичні знання.

Перелік нормативно-правових актів до вивчення теми: 1.1; 1.2.1; 1.2.4; 1.2.5; 1.2.6; 1.2.7; 1.2.8; 1.2.11; 1.2.12; 1.2.19; 1.2.26; 1.3.4;





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 402 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...