Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА 9. Злочинність та правопорушення у правоохоронних органах. Їх наслідки та заходи запобігання



Історико-соціальні витоки злочинності працівників правоохоронних органів у сфері службової діяльності.

Поняття і кримінологічна характеристика злочинів, що вчинюються співробітниками міліції. Під злочинами вчинені співробітниками міліції слід розуміти - умисні, протиправні, суспільно небезпечні діяння, які вчинюються шляхом активних дій особами, які проходять службу в міліції з використанням своїх офіційних, службових повноважень, які посягають на інтереси особи, суспільства та держави, законну діяльність державних органів, авторитет державної служби. (Не відносяться злочини, які вчинюють з використанням свого становища).

Особа співробітника міліції, що вчинила злочини, як об’єкт кримінального вивчення. Кримінологічну характеристику особам, що вчинили злочини перебуваючи в підрозділах органів внутрішніх справ, здійснюється у 3-х напрямках: за соціально-демографічними ознаками; за морально-психологічними ознаками; за кримінально-правовими ознаками.

Проблеми боротьби зі злочинами співробітників міліції. Суб’єкти профілактики злочинів вчинених працівниками міліції. Фактори злочинності працівників міліції. Основні профілактичні заходи. Іноземний досвід у попередженні злочинів, що вчиняються працівниками правоохоронних органів. Нормативно-правові заходи протидії злочинності в правоохоронних органах.

Роль і значення теми: вивчення даної теми дозволяє оволодіти знаннями про злочинність та профілактику у правоохоронних органах.

Ключові слова та поняття: “співробітники ОВС”, “правоохоронні органи”, “запобігання злочинам”, „корупційні злочини”.

Обсяг знань, вмінь студента після вивчення теми: слухач має вільно володіти матеріалом теми, вміти реалізувати набуті теоретичні знання.

Перелік нормативно-правових актів до вивчення теми: 1.1; 1.2.1; 1.2.4; 1.2.5; 1.2.6; 1.2.7; 1.2.8; 1.2.11; 1.2.12; 1.2.15; 1.3.1; 1.3.12






Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 336 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...