Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема . Сутність, функції, моделі, класифікація ринку



Функції ринку: регулююча, стимулююча, розподільча, інтегруюча та інші.Визнання індивідуальних затрат праці й капіталу на рівні суспільно необхідних затрат та його значення. Аргументи "за" і "проти" ринку. Тіньовий ринок і засоби боротьби з ним.

Інфраструктура ринку, її сутність, склад та роль у розвитку ринкової економіки. Товарна біржа. Фондова біржа. Валютна біржа. Державна служба зайнятості(біржа праці).

РОЗДІЛ III. СУБ'ЄКТИ РИНКОВОЇ ЕКОНОМІКИ.

Тема 8. Підприємництво.

Суть, функції підприємництва. Економічні теорії про підприємництво. Специфіка підприємницької діяльності та її основні принципи. Форми підприємницької діяльності.. Роль підприємництва в ринковій економіці. Закон України “Про підприємництво ”. Економічні основи розвитку підприємництва на Україні

Тема 9. Підприємство в ринковій економіці.

Підприємство як економічна категорія і суб'єкт мікроекономіки. Головні ознаки підприємства та його функції. Джерела формування майна підприємства. Види підприємств та їх об'єднань.

Життєвий цикл підприємства та його оптимальні розміри. Показники ефективності діяльності підприємства. Комерційний (господарський) розрахунок підприємств. Реструктуризація підприємств та її цілі.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 221 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...