Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Навчальні завдання



Задача 6.1. За даними балансу нематеріальні активи підприємства становлять 3100 грн., у тому числі вартість: навчальної програми – 1500 грн.; програмного забезпечення – 600 грн.; придбаної ліцензії – 1000 грн. З метою наближення балансової величини нематеріальних активів до ринкової їх вартості провідні фахівці підприємства вважають, що необхідно провести переоцінку окремих елементів цих активів на підставі таких вихідних даних.

1.Навчальну програму розроблено спеціалістами підприємства, використовується вона для підвищення кваліфікації та перенавчання працівників інших підприємств галузі на комерційних (платних) засадах. Вартість навчання за програмою одного слухача дорівнює 384 грн. Слухачі навчаються в групах по 15 чоловік. Тривалість одного навчального циклу дорівнює 4 місяці. Прибутковість навчального процесу – 10%. Життєвий цикл програми – 2 роки.

2.Витрати на створення програмного забезпечення включають: заробітну плату з нарахуванням – 500 грн.; матеріальні витрати – 80 грн.; амортизацію обладнання та інші витрати – 50 грн. Ринкова ціна програмного забезпечення на 27% перевищує витрати на його створення.

3.Ліцензія на виробництво окремого вузла, що є комплектуючою одиницею виготовлюваного підприємством виробу, придбана за 1000 грн. За умовою угоди між ліцензіаром і ліцензіатом підприємство має сплачувати роялті (періодичні відрахування від вартості виготовленої за ліцензією продукції) розміром 700 грн. протягом чотирьох років.

4.Застосовувана в розрахунках дисконтна ставка становить 24%.

Визначити ринкову вартість нематеріальних активі підприємства.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 425 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...