Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основні фонди, товарна продукція та балансовий прибуток підприємства “Буревісник” за 2002-2005 рр., тис. грн



Показник          
Виробничі основні фонди на початок                  
року     X   X   X  
Уведення в дію нових основних                  
фондів          
Виведення з експлуатації спрацьованих                
основних фондів          
Загальний обсяг товарної продукції          
Балансовий прибуток          

Задача 5.3. Вартість основних фондів підприємства «Ромтекс» на початок базового року становила 5860 тис. грн. З 1 травня того ж року введено в дію нових основних фондів на суму 980 тис. грн., а з жовтня виведено з експлуатації спрацьованих основних фондів на суму 1360 тис. грн. Рівень фондовіддачі в базовому році становив 1,12 грн. У розрахунковому році передбачається збільшити обсяг реалізованої продукції на 15 %, а середньорічну вартість основних фондів на 8 %..

1. Визначити рівень фондомісткості продукції в базовому й розрахунковому роках.

2. Обчислити абсолютну та відносну зміни фондомісткості за рахунок динаміки обсягу реалізованої продукції та середньорічної вартості основних фондів.

Задача 5.4. На механічній дільниці ремонтного цеху підприємства «Росток» установлено 14 одиниць металорізальних верстатів, з них токарних — 5; фрезерних — 4; свердлильних — 2; шліфувальних — 3. За місяць, в якому було 22 робочих дня, фактично верстатами відпрацьовано 2750 верстато-год., у тому числі токарними — 1540; фрезерними — 575; свердлильними — 270; шліфувальними — 365 верстато-год.

Визначити коефіцієнти змінності роботи по кожній групі металорізальних верстатів і середній коефіцієнт змінності роботи устаткування на механічній дільниці ремонтного цеху.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 844 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...