Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Технічне обслуговування системи підготовки циклового повітря ГПА



Система підготовки циклового повітря призначена для забезпечення необхідної очистки повітря перед подачею його в компресор ГТУ із середньорічною запиленістю, яка не перевищує норм, що допускаються для технологічного повітря; підвищення температури повітря на вході в компресор для запобігання зледеніння при низьких температурах; необхідного охолодження повітря в залежності від його температури і вологості; а також для зниження рівня звукового тиску перед повітрозабірними пристроями до санітарних норм.

В агрегатну систему підготовки циклового повітря в залежності від місцевих умов експлуатації і конструктивних особливостей ГПА повинні входити в різних компоновках наступні елементи комплексного повітроочисного пристрою (КПОП):

а) повітрозабірна камера з прийомними клапанами;

б) пристрої повітреочисткиповітроочищення, що складаються з однієї чи декількох ступеней ступенів фільтрів для очищення повітря від природного та промислового пилу;

в) пристрої охолодження, що включають камеру зрошення, елементи зрошення, вологовловлювачі й інше устаткування для зниження температури повітря;

г) пристрої підігріву циклового повітря для протиобледеніння;

д) пристрої шумоглушіння.

Камера фільтрів повинна мати запобіжний пристрій, що відкривається при підвищенні гідравлічного опору в повітроочисному пристрої понад припустимий і такий, що забезпечує можливість надходження повітря безпосередньо в компресор ГТУ.

У процесі експлуатації системи підготовки циклового повітря повинно забезпечуватись видалення відсепарованого пилу.

Технічне обслуговування сітчастих масляних фільтрів повинне виконуватись на підставі відповідної інструкції, при цьому необхідно враховувати наступне:

– сітчасті масляні фільтри призначені для очищення повітря від середньо- і мілкодисперсного пилу при запиленості на 10 мг/м3;

– не менше двох разів на рік необхідно змінювати масло у баці
і промивати сітки і маслобак.

При підвищеній запиленості повітря необхідне попереднепопереднє його очищення в інерційних фільтрах, після яких частково очищене повітря повинне надходити в другу ступінь очищення.

Залишкова середньорічна запиленість повітря після очищення його фільтруючими елементами повітроочисних пристроїв повинна бути 0,3 мг/м3. У випадку вкрай несприятливих метеорологічних умов короткочасна максимальна запиленість повітря після повітроочисних пристроїв допускається до 55мг/м3. Максимальний розмір часток пилу після проходження повітрям фільтруючих елементів КПОП повинний бути не більш 15 мкм. Концентрація пилу з розмірами часток 15 мкм не повинна перевищувати величини 0,03 мг/м3; короткочасно допускається концентрація зазначених часток до 0,5 мг/м3.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 321 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...