Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Облік надходження основних засобів



Підприємство стає власником основних засобів внаслідок їх придбання за кошти, обміну на інші активи, одержання від учасників як внеску до статутного капіталу, безоплатного отримання або виготовлення власними силами.

Для оформлення зарахування до складу основних засобів окремих об’єктів, для обліку введення їх в експлуатацію, для підтвердження передачі основних засобів зі складу в експлуатацію застосовується акт приймання-передачі (внутрішнього переміщення) основних засобів (форма № ОЗ-1).

Акт складається в одному примірнику на кожний окремий об’єкт комісією, призначеною розпорядженням керівника підприємства. Складання загального акта, що оформляє приймання декількох об’єктів основних засобів, допускається лише при надходженні господарського інвентарю, інструменту, обладнання і т.п., якщо ці об’єкти однотипні, мають однакову вартість та прийняті в одному календарному місяці. Оформлений акт з прикладеною технічною документацією, що відноситься до даного об’єкта, передається до бухгалтерії, підписується головним бухгалтером та затверджується керівником підприємства.

Для обліку господарських операцій, пов’язаних з надходженням основних засобів, складається наступна кореспонденція рахунків (приклади 5.1 – 5.4).





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 275 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...