Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Практичне заняття № 11



Тема: “Програма “PROJECT EXPERT”. Постійні витрати” (2 години)

Мета заняття: навчитися планувати загальні витрати на виробництво продукції (послуг) в системі Project Expert, робота з підрозділом “Загальні витрати” розділу “Операційний план”.

Завдання. За допомогою системи Project Expert

- ввести дані про постійні витрати проекту організації розливу води в ПЕТ-пляшки згідно з методичними рекомендаціями;

- вирішити самостійну роботу № 6 (задачі 20-22), що викладені нижче;

- розпочати створення власного проекту – в підрозділі “Загальні витрати”, ввести дані підготовлені дома.

Самостійна робота № 6

Задача №20.

Підприємство „Канцлер” планує організувати виробництво і продаж канцелярських товарів. Для успішної діяльності йому необхідно врахувати загальні витрати. Загальні витрати передбачені проектом: комунальне обслуговування – 300 грн./місяць, оренда приміщення – 1200 грн./місяць, оренда устаткування – 850 грн./місяць, поточний ремонт – 300 грн./місяць, рекламні заходи – 750 грн./місяць, утримання транспорту – 1000 грн./місяць.

Завдання: розрахувати щомісячні умовно-постійні витрати підприємства.

Задача №21.

Створюється страхова компанія. Необхідно розрахувати загальні річні витрати діяльності підприємства, якщо планується, що попередньо компанія буде орендувати на протязі 5 місяців приміщення з орендною платою 3400 грн. в місяць, в подальшому працювати в свойому офісі (витрати на утримання – 750 грн. в місяць). Витрати на охорону старого офісу плануються в розмірі 300 грн., нового офісу – 500 грн., витрати на електроенергію – 200 грн., пожежну охорону – 250 грн., рекламу – 1000 грн. щомісяця. Проектом передбачається щомісячне проведення аудиту з оплатою аудиторській фірмі 5 % від суми валового обсягу наданих страхових послуг.

Задача №22.

Транспортне підприємство планує здійснювати транспортні перевезення за кордон. Для цього воно планує в 3-му місяці проекту купити ліцензію вартістю 4500 грн. і провести дослідження ринку, на яке витратити в 4-му місяці проекту – 2300 дол.США, в 5-му – 4500 дол.США, в 6-му – 1800 дол.США. Середньомісячні загальні витрати складають 3700 грн. за місяць.

Завдання: розрахуйте річні загальні витрати на здійснення проекту в гривнях и доларах.

Методичні рекомендації до виконання

самостійної роботи № 6.

Загальні витрати. Даний модуль призначений для внесення постійних витрат. До загальних витрат відносяться, наприклад, витрати на комунальне обслуговування, оренду приміщення та устаткування, ремонтні роботи, транспорт, рекламу і т.п.

Заповнення вкладки „Загальні витрати”:

1. Вибрати складку „Загальні витрати”;

2. В таблиці, що знаходиться у верхній частині вкладки вказати витрати пов’язані з управлінням (вказати їх назву та витрати в грошовому еквіваленті;

3. В нижній частині вказати періодичність виплат (Рис.22);

Рис.22 Модуль ”Загальні витрат”

Так само заповнити вкладки: „Виробництво” та „Маркетинг”.

4. Натиснути „ОК”.

Тема 2.5. Організаційний план як складова частина бізнес-плану.

З даної теми планується одна лекція та практичне заняття. Підсумком вивчення теми є усне опитування на практичному занятті та перевірка самостійної роботи № 7.

Питання для самостійної підготовки

1. Аналіз та характеристика організаційної структури фірми (підприємства).

2. Відомості про персонал, робочу силу, визначення потреби, кваліфікаційних вимог.

3. Характеристика управлінського персоналу фірми.

4. Визначення та розробка кадрової політики.

Тематика рефератів до теми 2.5:

1. Цілі складання організаційного плану.

2. Перелік інформації організаційного плану.

3. Визначення та розробка кадрової політики.

4. Визначення потреби в працівниках.

5. Кваліфікаційні вимоги до працівників.

Література: 2; 3; 5; 6; 7; 8; 10.

Термінологічний словник

Питання пов’язані з організаційно-управлінською структурою в бізнес-плані розкриваються в

- організаційному плані - при створенні нового підприємства або його підрозділу;

- розділі “Управління і організація” - для діючих підприємств.

В “Організаційному плані” наводиться інформація про організаційну структуру; загальну потребу в працівниках, необхідність спеціальної підготовки, умови праці, організацію оплати праці; форму власності, організаційну структуру, повноваження виконавчого органу, кількість засновників, учасників або пайовиків.

В “Управлінні і організації” наводиться інформація про структуру управління; організаційну схему підприємства і штатний розклад; кадрову політику і систему заохочування праці; керівників і провідних спеціалістів; відповідність якісного складу працівників потребам виробництва, необхідність перепідготовки і підвищення кваліфікації спеціалістів.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 241 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...