Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основна література. Додаткова література:



(2); (6); (7); (10); (15), (26),(30).

Додаткова література:

(3); (4); (8); (28); (29); (31).


4. МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ВИКОНАННЯ ІНДІВІДУАЛЬНИХ ЗАВДАНЬ

Мета і завдання дисципліни “Цивільної оборони” полягають у формуванні необхідних в майбутній практичній діяльності спеціаліста, уміння і навички визначати засоби захисту, підвищення стійкості роботи об”єктів господарчої діяльності, організовувати проведення рятувальних та інших невідкладних робіт при ліквідації наслідків аварій, катастроф, стихних лих і осередках ураження.

Індивідуальні завдання, як форма організації навчального процесу, мають на меті поглиблення, узагальнення та закріплення знань, які слухачі факультету післядипломної освіти одержують в процесі навчання, а також застосування цих знань на практиці, розвиток творчих здібностей, актуалізацію мотивів як навчально-пізнавальної, так і наукової та інноваційної діяльності слухачів.

Консультативні заняття по індивідуальним завданням проводяться у позанавчальний час за окремим графіком.

Індивідуальні завдання виконуються слухачами факультету післядипломної освіти самостійно під керівництвом викладача.

Індивідуальні завдання повинні формувати уміння слухачів факультету післядипломної освіти індивідуально працювати над рекомендованим матеріалом, свідомо висловлювати і захищати власну точку зору, орієнтувати слухачів факультету післядипломної освіти на засвоєння та закріплення головного, суттєвого при вивченні тем програми, розвивати самостійне мислення, навички розумової праці. Індивідуальна робота слухача факультету післядипломної освіти є засобом оволодіння навчальним матеріалом самостійно у вільний від обов’язкових навчальних занять час.

Індивідуальне завдання першого рівня складності забезпечує засвоєння предметних знань, навичок, умінь, формує певний енциклопедизм навчання, але не передбачає самостійного використання набутого.

Індивідуальне завдання другого рівня складності, додатково до індивідуального завдання першого рівня, яке є його складовою, формує певні навички самостійно використовувати засвоєні знання.

Індивідуальне завдання третього рівня складності вбирає в себе два попередні рівні та в повній мірі відповідає поняттю „індивідуальне завдання за діяльнісним підходом”, дає змогу реалізувати цілі вищої школи щодо підготовки ініціативних, активних, творчих фахівців. В рамках проведення МНС України щорічної акції “Захисти себе сам” можливо оформлення данної роботи в вигляді пам”ятки ЦО. В данному випадку, для більш чіткої, точної та образної передачі теми реферату слухач оформлює рекомендації по діям населення при можливих НС в вигляді кольорових ілюстрацій та малюнків.

Контроль за виконанням індивідуальних завдань здійснюється на індивідуальних заняттях. Робота над індивідуальним завданням повинна бути завершена письмовим звітом, що містить:

1. Титульний аркуш.

2. Зміст.

3. Вступ.

4.Основні питання.

5. Висновки.

6. Бібліографічний список.

7. Додатки.

Обсяг звіту – 15 сторінок комп’ютерного тексту 14 шрифту через 1,5 інтервал.

Результати індивідуальної роботи слухачів перевіряються, оцінюються, можуть бути заслухані на наукових семінарах кафедри, загальноакадемічних студентських наукових конференціях, міжвузівських науково-практичних конференціях тощо.

Таким чином, індивідуальні завдання дозволяють слухачам факультету післядипломної освіти навчатися відповідно з рівнем їхньої підготовки та сприяють розвитку у них індивідуальних здібностей.

4.1. Індивідуальні завдання першого рівня складності

Знайти та письмово обґрунтувати вірну (вірні) відповіді тестових завдань.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 114 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...