Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 2. Основи захисту об’єкта господарської діяльності. Єдина державна система запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного і природного характеру



Єдина державна система запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного і природного характеру. Законодавче та нормативно-правове забезпечення функціонування ЄДС.

Система цивільної оборони підприємства.

Тема 3. Діяльність організацій щодо захисту персоналу, населення і навколищньої території.

Діяльність організацій щодо захисту персоналу підпрємства.

Заходи щодо захисту населення та оточуючих територій.

Тема 4. Запобігання та усунення надзвичайних ситуацій на об’єкті.

Визначення потенційно небезпечних виробництв. Визначення меж і рівня технологічного ризику. Підвищення стійкості роботи об’єктів господарської діяльності.

Положення про об’єктову комісію з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Тема 5. Ліквідація наслідків надзвичайної ситуації на об’єкті господарчої діяльності.

Організація роботи штабу цивільної оборони. Надання медичної допомоги при травматичних ушкодженнях та ураженні сильнодіючими отруйними речовинами.


3. МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО САМОСТІНОЇ РОБОТИ

Серед різноманітних форм навчання слухачів (лекцій, семінарів, практикумів, ін.) все більшого значення набуває самостійна робота. ЇЇ мета - залучення слухачів до активної пізнавальної діяльності.

Самостійна робота слухача є основним засобом оволодіння навчальним матеріалом у вільний від обов’язкових навчальних занять час. Досвід показує, що уміння слухачів самостійно працювати над матеріалом забезпечує підготовку висококваліфікованих фахівців, формує уміння у майбутньому підвищувати свій науковий рівень, самостійно приймати рішення з тієї або іншої проблеми.

Пізнавальна діяльність при самостійній роботі має напрям на глибоке проникнення в сутність об’єкта, що вивчається.

У самостійній роботі виявляються вміння слухачів працювати з інформацією, переробляти її, вести необхідні записи, використовувати знання, аналізуючи нову інформацію і та інше.

Цілі самостійної позааудиторної роботи:

- закріплення, поглиблення, розширення і систематизація знань, отриманих під час аудиторних занять;

- самостійне оволодіння певним навчальним матеріалом;

- формування умінь виявляти у зовнішньому плані те, що потрібно, на основі алгоритму діяльності, який міститься в умові завдання;

- формування знань, що допомагають вирішувати типові і нетипові завдання;

- розвиток самостійності мислення.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 149 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...