Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Технічна характеристика щелепних тракторних навантажувачів



Марка ПЛ-1В ЛТ-65Б ЛТ-188
Базовий трактор ТДТ-55А ТТ-4 ТТ-4М
Вантажопідйомність, кН      
Висота підіймання вантажу 2,8 4,0 4,0
Швидкість підіймання, м/с 0,5 0,4 0,4
Продуктивність за зміну, м3      
Габаритні розміри: довжина, мм ширина, мм висота, мм      
Маса, т 11,3 16,3 18,6

На малих і розрізнених лісосіках навантажування доцільно здійснювати самонавантажувальними авто потягами.

Самонавантажувальні лісовозні автомобільні потяги складаються з лісовозного атопотягу та навісного технологічного обладнання для завантаження і вивантаження лісоматеріалів. Застосовується два типи навісного технологічного обладнання: канатні завантажувально-розвантажувальні пристрої та гідроманіпулятори.

Фото. Самонавантаження деревини за допомогою гідроманіпулятора

Канатні завантажувально-розвантажувальні пристрої встановлюються на рамі автомобіля і причіпа або автомобіля і розпуску. Пристрій складається з лебідки, коників, канатно-блочної системи та дистанційного керування. Лебідка встановлюється за кабіною і призначається для приведення в дію канатно-блокової системи. Два барабани лебідки використовуються для само навантаження деревини на автопотяг методом натягування. При наявності третього барабана можна використати також підтягування деревинної сировини до авто потягу. Привід лебідки здійснюється від двигуна автомобіля через коробку відбору потужності.

Фото. Самонавантаження деревини за допомогою трособлочної оснастки (ЛТ-25)

Основними недоліками самонавантажувального автопотягу, обладнаного канатно-блоковою системою, є застосування ручної праці на зачіплюванні пачки, відтягуванні вантажних канатів, відкриванні та закриванні стояків коника. Самонавантажувальні автопотяги можуть використовуватися для завантаження, вивезення і розвантажування дерев, стовбурів, пів-стовбурів чи сортиментів.

Лісовозні автопотяги оснащені гідроманіпуляторами, більш удосконалені, оскільки дають змогу уникнути ручної праці. Гідроманіпулятори легко монтуються і демонтуються, вони можуть бути встановленими за кабіною, або в задній частині автомобіля, чи на окремій консолі.

На сьогодні промисловістю випускаються універсальні навісні маніпулятори ЛВ-183; ЛВ-185; ЛВ-191; СФ-65С. Маніпулятори серії ЛВ можуть бути встановлені також на гусеничні та колісні трактори з тягловим зусиллям 30-50кН стаціонарно.

Завантаження лісовозного рухомого складу проводиться на відвантажних майданчиках (верхніх складах) розташованих біля лісовозних доріг (вусів, віток, магістралей).

Основним призначенням лісовантажних майданчиків (верхніх складів) є нагромадження запасів лісоматеріалів і організація робіт, які проводять між операціями трелювання і навантажування. На них можуть виконуватись такі операції: очищення дерев від гілок, кряжування стовбурів, сортування круглих лісоматеріалів, штабелювання дерев, стовбурів або сортиментів, навантажування. Можливе виробництво технологічної тріски. Відвантажні майданчики є ділянками певних розмірів, вони обладнані відповідними пристроями і спорудами, необхідними для виконання запланованих робіт.

Технологія і організація робіт на відвантажних майданчиках і верхніх складах неоднакові і залежать від організації праці на лісосічних роботах, способу трелювання і вивезення, типу лісовозного транспорту, змінного вантажообігу і місткості лісовантажного пункту або верхнього складу, сезонності робіт, застосування навантажувальних засобів та інше. Відвантажні майданчики влаштовуються при вивезенні дерев або стовбурів. На них виконується одна-три операції: очищення дерев від гілок, штабелювання дерев (стовбурів) про запас і навантажування на рухомий склад лісовозних доріг.

Верхні склади влаштовують при вивезенні сортиментів на нижні склади або в двір (на біржу сировини) деревопереробних заводів, а також у гірській місцевості. Відвантажні майданчики і верхні склади характеризуються місткістю і вантажообігом.

Під лісовідвантажний майданчик (верхній склад) вибирається рівна, суха ділянка, горизонтальна або з невеликим ухилом вздовж дороги (до 4% для вузько лінійних залізниць, 10% для під’їзних автомобільних доріг). На болотистій місцевості і на ділянках зі слабкою несучою здатністю грунтів лісовідвантажні майданчики (верхні склади) влаштовують тільки взимку при добре промерзлому грунті. При великій вологості грунту під штабель укладають поперечні підкладки відземками в бік лісовозної дороги.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 2096 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...