Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Особливості організації харчування у складі різних варт



У відповідності до керівних документів внутрішні війська МВС України виконують ряд завдань, які пов’язані з несенням служби у складі різних варт. Якість виконання цих завдань в значній мірі залежатимете від правильної організації харчування особового складу. Забезпечення внутрішніх варт, варт з конвоювання засуджених та варт по супроводжуванню спеціальних вантажів є дуже важливим та складним завданням, яке покладається на начальника продовольчої служби.

Військовослужбовцям, призначеним до складу варт для охорони, оборони і супроводження військових та спеціальних вантажів під час їх перевезення, а також під час проїзду до місця приймання цих вантажів, або у разі повернення після їх здачі, додатково до загальновійськового пайку видається 120 г м’яса, 20 г масла коров’ячого, 25 г цукру.

Військовослужбовці строкової служби у дні призначення їх для несення служби у варті повинні отримувати чотирьохразове гаряче харчування за рахунок основного загальновійськового і додаткового пайку. Додатковий пайок, передбачений Постановою Кабінету Міністрів України № 426-2001 р. пунктом “И”, на нічну вечерю видається в їдальню військової частити або у варту на підставі меню-вимоги і складеної начальником продовольчої служби розкладки продуктів. При цьому планується приготування гарячої м’ясної страви з гарніром, гарячого солодкого чаю, хліба та масла коров’ячого. У випадку відсутності окремих продуктів дозволяється проводити відповідні заміни.

Порядок забезпечення харчуванням варт з охорони об’єктів та військових нарядів визначається командиром підрозділу при прийнятті рішення на бойову службу, а тих, що убувають за межі пунктів дислокації частини – командиром частини.

Особовому складу варти та військових нарядів, які знаходяться поблизу частини, їжа доставляється з їдальні в опечатаних термосах призначеним командиром підрозділу військовослужбовцем, який пройшов медичний огляд. Їжа вартам (військовим нарядам) відправляється черговим їдальні по заявці командира або старшини підрозділу. Термоси з їжею опечатуються черговим частини (окремо дислокованого підрозділу). Хліб і посуд перевозяться (переносяться) в спеціальній тарі, яка відповідає санітарно гігієнічним вимогам. Доставлена їжа не повинна зберігатися більш ніж 2 години, включаючи час доставки. Після закінчення цього часу вона обов’язково повинна проваритися (просмажитися) 15–20 хвилин і після цього споживатися на протязі однієї години. Подальше її зберігання забороняється.

Для підігрівання (підігріву) та прийому їжі в місцях несення бойової служби адміністрацією об’єктів, що охороняються обладнуються їдальні, в вартах по охороні постійних об’єктів – окремі кімнати вартових приміщень.

Варти чисельністю три – п’ять чоловік, які несуть службу на значній відстані від пункту постійної дислокації, забезпечуються набором продовольчого пайка та малогабаритними засобами приготування їжі і доставки води. Приготування для них їжі проводиться безпосередньо в місцях несення служби одним з військовослужбовців варт (військових нарядів), які пройшли медичний огляд.

При конвоюванні в спеціальних автомобілях по плановим та наскрізним маршрутам особовий склад варти гарячою їжею забезпечується в початковому та кінцевому пункті маршрутів. Якщо перебування в дорозі перевищує 7 годин, особовому складу видається проміжне харчування за рахунок продовольчого пайка. Якщо неможливо забезпечити гарячою їжею в кінцевому пункті маршруту військовослужбовцям видається набір сухих продуктів на руки.

Особовий склад судових та особливих варт при несенні служби в літаках, на виїзних сесіях до двох діб, а також пошукових нарядів забезпечуються сухим пайком або продовольче-шляховими грошами.

При конвоюванні на залізничному або водному транспорті варти продовольством забезпечуються зі складу частини, від якої вони споряджаються. Їжа приготовляється згідно розкладки продуктів варти на кухні (камбузі) спеціального вагона (судна). При необхідності в дорозі варти отримують продукти зі складів частин внутрішніх військ, розміщених на маршруті слідування варт. В цьому випадку начальник варти заздалегідь подає заявку командиру частини про необхідну кількість продовольства в асортименті. Продукти згідно заявці підвозяться силами та засобами військової частини. Особовому складу варт та військовим нарядам користування водою з місцевих джерел для приготування їжі дозволяється тільки після висновку медичних працівників частини. При відсутності в місцях несення бойової служби джерел доброякісної води кожен військовослужбовець, який убуває на службу, забезпечується армійською флягою з кип’яченою водою, а для приготування їжі вода доставляється з частин.

Офіцери, прапорщики та військовослужбовці надстрокової служби на період несення бойової служби, а також які знаходяться в складі військового наряду можуть зараховуватися на котлове забезпечення в встановленому порядку.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 2213 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...