Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Структура загроз у воєнній сфері




Оборона України – система політичних, економічних, соціальних, воєнних, науково – технічних, інформаційних, правових, організаційних, інших заходів держави, щодо підготовки до збройного захисту та її захист у разі збройної агресії або збройного конфлікту. (ст.1 Закону України „Про оборону”)

Захист суверенітету і територіальної цілісності є найважливішими функціями держави. (ст.17 Конституції України)

 
 


Формування і проведення воєнної політики, законодавче регулювання питань сфери оборони та військового будівництва здійснюється виключно Верховною Радою України.

(ст. 4 Закону України “Про оборону України”)



Військове управління – державна виконавчо-розпорядча діяльність, яка здійснюється у відповідності з чинним законодавством, військовими органами для практичного виконання завдань, організації їхнього повсякденного життя, побуту та діяльності.

Особливості військового управління:

§ централізація;

§ повна єдиноначальність;

§ підвищена юридична відповідальність за неналежне виконання обов’язків.

             
   
Повноваження органів, що здійснюють безпосереднє військове управління
 
   
o бере участь у формуванні та реалізації державної політики з питань оборони і військового будівництва, підготовці проектів Концепції нац. безпеки України, воєнної доктрини України, законодавчих та інших нормативних актів у сфері оборони, забезпечує їх виконання в ЗС України, у встановленому порядку координує діяльність державних органів та органів місцевого самоврядування щодо підготовки держави до оборони; o забезпечує належний рівень боєздатності, укомплектованості, бойової та мобілізаційної готовності і підготовки ЗС України; o та ін. (ст. 10 Закону України «Про Оборону України»)
 
Міністерство оборони України
 
 
   
 
Генеральний штаб ЗС України
 
 
Органи управління інших військових формувань
 


За тими чи іншими ознаками до військових формувань держави можна віднести:

Збройні сили України  
Внутрішні війська МВС України  
Державну Прикордонну службу України  
Службу безпеки України  
Службу зовнішньої розвідки України  
Державну спеціальну службу транспорту України  
Управління державної охорони України  

Питання належності тих чи інших формувань держави до воєнних формувань є дискусійним у сучасній науці.

З метою належної організації планування оборони держави законом „Про організацію оборонного планування” визначено принципи, зміст і структуру оборонного планування.

Структура державного оборонного планування.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 638 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...