Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Складання доповідної та службової записки



Мета роботи: навчитися складати доповідні та службові записки, набути практичні навички

Лабораторне забезпечення: персональні комп’ютери, програмне забезпечення, роздатковий матеріал, Word 2003

Завдання: Створити службову записку.

Теоретичні відомості:

Службова та доповідна записки - це документи, адресовані керівнику підприємства (рідше - настановчому органу), шо містить виклад будь-якого питання. Ц документи складаються у випадку необхідності інформування керівника про будь-які факти, події і можуть містити пропозиції укладача з розглядуваного питання. В службових записках висвітлюються питання, шр входять до посадової компетенції укладача. Всі інш питання висвітлюються в доповідних записках. Подальш викладки матеріалу стосовно службової записки застосовні і до доповідної записки.

Службова запискаможе укладатися як з і ні ціативи автора, такі на основі вказівок керівника. За адресністю розрізняють внутрі пні службові записки, що адресуються керівникові установи чи підрозділу, де працює укладач, і зовні пні, шо адресуються керівникові настановчої організації. Внутрі пня службова записка може складатися за допомогою комп' югера, машинописним чи рукописним способом. Службова записка зовні пнього призначення оформляється машинописним способом на загальному бланку підприємства чиза допомогоюкомп'югера.

Текст службової записки повинен містити заголовок до тексту з коротким викладом її змісту. В основні й частині тексту викладаються факти або події, шо стали приводом до написання службової записки. Заключна частина записки повинна містити висновки і пропозиції шодо застосування конкретних дій, які, на думку укладача, необхідно вжити у зв'язку з викладеними фактами.

Внутрі пні службові записки мають бути підписані укладачем (автором). Зовні пні службові записки мають бути підписані, крі м того, керівником підприємства та зареєстровані належним чином

Датоюстворення службової записки вважається дата її ті дписання. Службові запискиз основних питань діяльності ті дприє метва зберігаються 5 років. Приклад паблону службової записки наведено на мал. 36, а документа, створеного на основі цього паблону, - на мал. 37.

 
 

Xід роботи:

1.
Створити власні паблони службової записки та довідки згідно з варіантом. При створенні шаблонів керуватися зразками, наведеними на мал. 36 та мал. 38, врахувавші при цьому особливості оформлення реквізитів загального шаблону документа. Редаговані реквізити документів оформити полямизгі дно з {1.9}. При оформленні паблонів використатитаблицюз невидимими межами комірок згідно з {1.6}. На основі кожного зі створених шаблонів оформити типовий документ.

2. Для всіхстворених файлі в встановити украї нську мову та зді йснити перевірку орфографії.

3. Доповнити архіви документі в та паблоні вна дискеті створеними паблонамиі документами.

4. Дати порівняльну характеристику наступним видам і нформаці йно-довідкових документів: відгук, довідка, доповідь, пояснювальна записка, звіт, зведення, огляд., оголошення.

5. Особливості будови сформованих документів відобразити в письмовому звіті. Пшерові аналоги створених документів оформити додатками до звіту. У висновках звіту за результатами практичного заняття проаналізувати доцільність використання створених шаблоні в та документі в і нформаці йно-дові дкового характеру.

Практична робота №11





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 9460 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...