Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Процес розробки і реалізації фінансової стратегії



Процес розробки і реалізації фінансової стратегії складається із кількох етапів.

1.Визначення періоду, на який розроблюється фінансова стратегія.

Головною умовою його визначення є тривалість дії загальної стратегії розвитку підприємства, за межі якої фінансова стратегія виходити не може.

Значний вплив на визначення періоду дії фінансової стратегії надає передбачуваність розвитку економіки в цілому і кон‘юнктури сегментів фінансового ринку, з якими зв‘язана майбутня фінансова діяльність підприємства. В умовах нестабільного розвитку економіки країни період розробки фінансової стратегії в середньому визначається межами 3-х років.

Чинниками, які впливають на період формування фінансової стратегії, є також галузева належність підприємства, масштаби його діяльності, стадія життєвого циклу та інші.

2. Вивчення факторів зовнішнього фінансового середовища і кон‘юнктури фінансового ринку. До них відносяться:

а) фактори, що характеризують загальноекономічний розвиток країни:

- макроекономічні, наприклад: темпи зростання внутрішнього валового продукту і національного доходу; обсяги емісії грошей в періоді, що розглядається; грошові прибутки населення; рахунки населення в банках; індекс інфляції; облікова ставка центрального банку;

- показники по галузі, до якої належить підприємство, наприклад: динаміка обсягів виробленої продукції; її реалізації, загальна вартість активів підприємств; сума балансового прибутку підприємств; ставки оподаткування прибутку по основній діяльності; ставка прибутку на додану вартість і акцизного збору на продукцію, що виробляється підприємствами галузі;

б) фактори, що характеризують кон”юнктуру фінансового ринку:

- види основних фондових інструментів (акцій, облігацій і т.п.), які обертаються на біржовому і позабіржовому фондовому ринку;

- котирування цін попиту і пропозиції основних видів фондових інструментів;

- обсяги і ціни угод по основних видах фондових інструментів;

- зведений індекс динаміки цін на фондовому ринку;

- кредитна і депозитна ставки окремих комерційних банків;

- офіційний курс окремих валют, з якими працює підприємство в процесі зовнішньоекономічної діяльності;

в) фактори, які характеризують діяльність інших учасників ринку: постачальників всіх видів ресурсів; покупців, клієнтів, споживачів; конкурентів; банків; страхових компаній, тощо.

г) фактори, що характеризують особливості державного регулювання фінансової діяльності підприємств і функціонування окремих сегментів фінансового ринку.

3. Формування стратегічних цілей фінансової діяльності підприємства.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 235 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...