Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Гіперергічна реакція на туберкулін пов’язана тільки з інфікуванням організму мікобактеріями!



Встановленно, що “віраж” туберкулінових реакцій виявляється двояко: при безпосередньому переході негативної реакції в позитивну (70%) і з появою після негативних туберкулінових реакцій спочатку сумнівних, а потім позитивних (30%).

Як “віраж” туберкулінових проб також визначаються:

- при вперше позитивній реакції на туберкулін після негативної або сумнівної;

- збільшення у порівнянні з попереднім дослідженням сумнівної чи позитивної реакції на туберкулін на 6мм і більше, але не пов’язане з поствакцинальною алергією;

- посилення позитивної реакції менше ніж на 6мм, але з розвитком інфільтрату розміром 12мм і більше;

- стійке збереження реакції з інфільтратом 12мм і більше пов’язане з поствакцинальною алергією.

Діти і підлітки з “віражом” туберкулінових реакцій підлягають обов’язковому обстеженню і спостереженню в протитуберкульозному диспансері, тому що поява чутливості до туберкуліну, достовірний ріст її та гіперергічна реакція на туберкулін можуть бути першими проявами розвитку туберкульозу.

Туберкулінові проби у дорослих застосовують для виявлення неінфікованих осіб і проведення їм протитуберкульозного щеплення; для діагностики пізнього первинного інфікування; для виявлення гіперергічних реакцій на туберкулін у раніше інфікованих туберкульозом осіб; для оцінки інфікованості туберкульозом як епідемічного показника. Туберкулінодіагностику у дорослих доцільно використовувати в поєднанні із рентгенофлюорографічним обстеженням.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 687 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...