Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Види підприємництва



n ІНДИВІДУАЛЬНІ - засновані на приватній власновті фізичної особи та її праці (фермери, ремісники без постійно застосованої найманої праці).

n СІМЕЙНІ -які грунтуються на приватній власновті громадін- членів однієї сім'ї з можливістю використання найманої робочої сили.

n ПРИВАТНІ - зі створенням юридичної особи і обмеженою відповідальністю (малі підприємства, товариства, кооперативи, як правило, користуються найманою працею).

n АКЦІОНЕРНІ - засновані на власності акціонерів (власності цінних паперів- індивідумів, юридичних осіб).

n ОРЕНДНІ - які беруться за відповідну плату на певний час у користування, що дає їм право бути власником результатів праці, доходів та на розпорядження майном.

n КОЛЕКТИВНІ - які функціонують в умовах власності трудового колективу на майно, продукцію і доходи.

n ІННОВАЦІЙНІ - діяльність яких передбачає використання інтелектуальної власності.

n СПІЛЬНІ - що створюються об'єднанням майна різних власників.

ФОРМИ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ.

n одноосібне володіння - це таке підприємство, власником якого є одна особа або сім'я, яка отримує весь доход і несе всю відповідальність за ризик від бізнесу;

n партнерство або товариство - передбачає об'єднання двох або більше господарюючих суб'єктів.

n корпорація - це власність володарів акцій, які мають обмежену відповідальність в розмірі свого вкладу в акціонерний капітал корпорації.

ПІДПРИЄМНИЦТВО- це самостійна ініціатива, на власний ризик діяльність щодо виробництва продукції, виконання робіт, надання послуг та зайняття торгівлею з метою одержання прибутку

ВИДИ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ.

n виробнича діяльність;

n комерційне посередництво;

n торгово-закупівельна діяльність;

n інноваційна діяльність;

n комерційна діяльність;

n операції з цінними паперами тощо.

Ф І Р М А - економічна одиниця, яка самостійно приймає рішення щодо використання факторів виробництва з метою виготовлення продукції та її продажу. На ринку товарів та послуг фірма виступає як продавець; на ринку рисурсів – як покупець факторів виробництва.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 196 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...