Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ПИТАННЯ 1: Предмет криміналістики. Розвиток наукових уявлень про предмет криміналістики



Р.Г. Пєсцов

КРИМІНАЛІСТИКА

В ЗАПИТАННЯХ І ВІДПОВІДЯХ

(Посібник для підготовки до іспиту)

Київ-2013

Рецензенти:

Касперський Ігор Петрович, кандидат юридичних наук, доцент

Гевко Віктор Васильович, кандидат юридичних наук, доцент

Пєсцов Р.Г. Криміналістика в запитаннях і відповідях: Навчальний посібник для підготовки до іспиту / Пєсцов Р.Г. – К.: Вид-во НПУ імені М. П. Драгоманова, 2013. – 78 с.

В посібнику у вигляді запитань та відповідей викладені основні положення криміналістики. Посібник призначений для тих, хто навчається в юридичних навчальних закладах для підготовки до складання іспиту. Навчальним посібником можна користуватися як довідником і як посібником. В посібнику викладено питання та відповіді з 25-ти тем, які передбачені навчальною програмою з дисципліни «Криміналістика», яка затверджена Вченою радою Інституту політології та права Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова.

Рекомендовано до друку Вченою Радою Національного педагогічного університету ім.М.П. Драгоманова.

(Протокол № 14 від 31 травня 2013р.)

ТЕМА 1 ПРЕДМЕТ, ЗАВДАННЯ, СИСТЕМА КРИМІНАЛІСТИКИ

ПИТАННЯ 1: Предмет криміналістики. Розвиток наукових уявлень про предмет криміналістики.

ВІДПОВІДЬ: Предмет криміналістики - сукупність об’єктивних закономірностей, пізнання яких необхідно для успішного розкриття та попередження злочинів. Предмет науки криміналістики включає в себе закономірності формування, вибору і реалізації способів готування, вчинення і приховування злочинів; закономірності виникнення і розвитку внутрішніх зв’язків механізму злочину; закономірності виникнення і перебігу явищ щодо вчиненого злочину, що мають значення для розслідування. Як галузь науки, криміналістика виникла як система наукових положень про засоби і методи діяльності із розслідування злочинів. Перші рекомендації криміналістичного характеру з’явилися у працях з кримінального процесу. У витоках зародження криміналістичної науки стояли В. Гершель, Г. Фолдс, Г. Грос. Основною працею стала робота Г. Гроса «Руководство для судебных следователей как система криминалистики». Він узагальнив поліцейський досвід збору доказів, описав побут і «жаргон» професійних злочинців.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 1530 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...