Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Калькулятор



Може працювати в двох режимах: звичайному та інженерному. У звичайному режимі (рис.46) виконуються прості арифметичні операції, здобування кореня, обчислення процентів, обчислення оберненого числа.

Призначення основних клавіш:

СЕ – видалення останнього числа;

С – “скидання” перед введенням нової формули;

MS – занесення в регістр числа;

MR – виклик з регістру числа;

M+ – пересилання в регістр числа і додавання його до змісту регістру;

MC – очищення регістру.

Переключення між режимами здійснюється за допомогою пункту меню Вид.

Рис.47 – Вікно програми Калькулятор, інженерний вигляд  
В інженерному режимі (рис.47) обчислюються значення тригонометричних функцій (для градусів і для радіан), обернених тригонометричних функцій (при поставленій галочці біля Inv), піднесення числа до будь-якого степеня, логарифми, переведення чисел у двійкову, вісімкову, десяткову, шістнадцяткову системи числення, середнє арифметичне.

Різниця між ними полягає тільки у кількості функцій, які використовуються.

Результат обчислень можна запам’ятати у буфері обміну: пункт меню Правка/Копировать, потім перемкнутися у потрібну програму (наприклад, текстовий редактор) і вставити вміст з буфера обміну у відповідне місце файлу.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 287 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...