Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основні Елементи Робочого столу



Після завантаження Windows на екрані з’явиться Робочий стіл, він призначений для віртуальної анімації столу ділової людини за яким вона працює, на якому розкладені папки, аркуші паперу, годинник, записник, калькулятор, це тло (картинка), на якому відображені підписані значки об’єктів: файлів, папок, програм, такі значки інакше називаються піктограмами (іконками). У нижній частині робочого стола WINDOWS розташована Панель задач(рис.39), ліворуч — значки з назвами Мой компьютер, Сетевое окружение, Internet, Корзина тощо.

Розташування об’єктів на робочому столі не постійне: будь-який з об’єктів можна «захопити» мишкою та перемістити на нове місце. На робочий стіл можна додавати активний вміст, наприклад канал інвестицій або розваг, курси валют, ряд документів, якими постійно користуємося та інше.

За допомогою піктограми Мій комп’ютер можна отримати відомості про ресурси системи та її стан: які дисководи використовуються та їх кількість, а також додаткову інформацію про підключені принтери (папка Принтери) і можливості комп’ютера (папка Панель управління).

Двічі клацнувши мишкою потрібний диск або папку, можна викликати їх для роботи, а якщо натиснути праву кнопку мишки і вибрати пункт Властивості (Свойства), можна продивитися властивості позначеного об’єкта.

Значок Сетевое окружение. Використовується для підключення до будь-якого комп’ютера в мережі, якщо поточний комп’ютер входить у мережу.

Значок Корзина. У Корзині тимчасово зберігаються видалені файли, і поки файл знаходиться в Корзині, його ще можна відновити.

Значок Internet. Дозволяє підключатися до мережі Internet і працювати в її середовищі.

Крім того, на Робочому столі можуть розташовуватися значки (ярлики), які з’являються при установці нових програм.

Ярлик – це короткий файл з розширенням назви lnk. Він містить лише адресу (шлях) до папки, диску, файлу. Піктограма ярлика – картинка із зігнутою стрілкою. Головна властивість ярлика: подвійне клацання мишею на ньому приведе до відкривання відповідного об’єкту, але вилучення ярлика не приводить до вилучення відповідного об’єкта з файлової системи

Панель інструментів можна помістити в зручному місці робочого столу або панелі завдань. Перетягнувши значки найбільш часто використовуваних програм в меню Пуск, можна забезпечити швидкий доступ до них.

Не забувайте, що робочий стіл це папка з системного диску С:\. Інколи буває, що Windows «вилітає», тобто не працює, не завантажується і при переустановленні нової ОС Windows, все що було на робочому столі знищиться. Тому не зберігайте важливої інформації на ньому.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 5305 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...