Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Визначте правову природу розглянутого договору



Завдання № 2

Громадянка Рататуєва уклала з туристичною фірмою договір на туристичне обслуговування. За цим договором туристична фірма зобов'язу­валася надати Рататуєвій наступні послуги: забезпечити її перевезення до місця відпочинку, поселити у готелі, обумовленому у договорі, організувати екскурсійні подорожі. Рататуєва, в свою чергу, зобов'язувалася оплатити вартість туристичних послуг.

Коли Рататуєва прибула до місця відпочину, з'ясувалося, що вільних місць у готелі, що був зазначений у договорі, немає. Представник туристичної фірми запропонував Рататуєвій поселитися у іншому готелі. Туристка відмовилася, мотивуючи це тим, що умови проживання у цьому готелі є надзвичайно низькі. Вона також висловила бажання розірвати з туристичною фірмою договір та повернутися додому.

Представник турфірми відповів, що це неможливо, оскільки літак відлітає до Харкова лише один раз на тиждень. Після цього Рататуєва була змушена поселилася у готелі, запропонованому представником турис­тичної фірми.

Повернувшись з відпустки, Рататуєва на підставі Закону України «Про захист прав споживачів» звернулася до суду з позовом про розірвання договору на туристичне обслуговування і стягнення збитків у зв'язку з неналежним наданням послуг. У позовній заяві вона просила повернути їй кошти, сплачені за надання туристичних послуг за договором та відшкодувати моральну шкоду.

Відповідач у судовому засіданні заперечив позовні вимоги, оскільки те, що в готелі не було вільних місць - не його вина, а вина готелю, який мав перед туристичною фірмою зобов'язання надати певну кількість місць на визначений період часу.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 220 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.011 с)...