Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Сигнальні і рухомі засоби в механізованому батальйоні та їх можливості



Сигнальні засоби широко застосовуються в підрозділах для подачі команд і донесень, сигналів оповіщення, управління і взаємодії, для цілевказання і взаємного пізнання. Вони застосовуються також для передачі сигналів виклику перенесення і припинення вогню, позначення своїх військ. (таб.4.1).

Сигнали встановлюються розпорядженням командира підрозділу. Вони повинні бути простими і ясно відрізнятися один від одного, особливо сигнали сповіщення.

Основні сигнали для забезпечення взаємодії встановлюються старшим штабом або розпорядженням командира підрозділу, на користь якого організовується взаємодія. Сигнали, спостережувані всередині підрозділу, повинні бути злагоджені з сусідами і взаємодіючими підрозділами.

Як сигнальні засоби використовуються зорові, звукові, інфрачервоні і радіотехнічні засоби.

Основними засобами зорової сигналізації в батальйоні є ракети, сигнальні й освітлювальні патрони, димові шашки, трасуючі кулі, снаряди і ін.

До засобів звукової сигналізації можна віднести сирени, ріжки, свистки тощо.

Засоби зорової та звукової сигналізації призначені для передачі команд і донесень, для взаємного пізнання, позначення лінії фронту, забезпечення взаємодії, а також для оповіщення (табл.4.2).

Переваги сигнальних засобів:

- прості в обігу;

- забезпечують швидку передачу сигналів одночасно великій кількості особового складу.

Недоліки сигнальних засобів:

- обмежена дальність дії;

- можливість сприйняття і повторення супротивником.

Для позначення переднього краю наших військ і позначення авіації можуть застосовувати спеціальні радіотехнічні пристрої (маяки, відповідачі).

Роль рухомих засобів зв'язку вмеханізованому батальйоні зростає тоді, коли робота радіозасобами заборонена або обмежена, а організувати проводовий зв'язок дуже важко або неможливо.

Таблиця 4.1





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 694 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...