Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Батальйону



Командири механізованих рот радіозв'язок з підлеглими організовують таким способом (рис.4.3).

1. При дії роти на БМП радіозв’язок командира роти зі своїми командирами взводів організується по радіомережі командира батальйону на УКХ радіостанціях Р-123 (173), встановлених на БМП з дозволукомандира батальйону. В цю радіомережу включаються радіостанції Р-123 (Р-173) всіх бронеоб’єктів роти. Наявність у цій радіомережі великої кількості кореспондентів вимагає суворого дотримання кожним з них правил ведення радіозв'язку з використанням симплексних радіостанцій.

2. При дії роти в пішому порядку створюється радіомережа командира роти на переносних УКХ радіостанціях Р-158, що виділяються із складу польового вузла зв'язку. Радіомережа призначена для забезпечення зв'язку з командирами механізованих взводів. Обслуговування цих радіостанцій здійснюється безпосередньо командирами підрозділів.

За наявності у командирів взводів радіостанцій Р-147 та радіоприймачів Р-147П у командирів відділень у кожному механізованому взводі організовується радіозв’язок у складі радіостанції командира взводу і радіоприймачів командирів відділень.

3. Радіомережа командира мінометної батареї створюється на переносних УКХ радіостанціях Р-159 і призначена для забезпечення радіозв'язку зі старшим офіцером батареї, який знаходиться на пункті управління вогнем (вогневій позиції), і спостерігачем-корегувальником вогню, який знаходиться на передовому (боковому) спостережному пункті.

4. Радіомережа командира зенітного ракетного взводу призначена для цілевказівок і подачі команд на поразку повітряних цілей.Радіозв’язок командира взводу з командирами відділень забезпечується в складі радіостанцій (Р-157) командира взводу і командирів відділень. а також радіоприймачів (147П) стрільців-зенітників.

5. По радіомережах командирів протитанкового і гранатометного взводіврадіозв'язок з командирами відділень забезпечується на радіостанціях УКХ Р-158 (Р- 148). В цю радіомережу також включаються радіостанції всіх БМП (БТР) взводів.

6. По радіомережі командира доданого (підтримуючого) артилерійського дивізіону організовується радіозв'язок з командирами артилерійських батарей, з начальником штабу артилерійського дивізіону, з КСП артилерійського дивізіону, з командирами механізованих рот, яким додаються (підтримують) артилерійські батареї. Для командира механізованого батальйону ця радіомережа може бути обхідним каналом зв'язку з командирами механізованих рот. Така можливість визначається сумісним розміщенням командира механізованого батальйону, артилерійського дивізіону і командирів механізованих рот з командирами артилерійських 6атарей на одному КСП.

Взаємодія командирів механізованих рот з підтримуючими (доданими) командирами артилерійських батарей забезпечується особистим спілкуванням при сумісному їх розташуванні на КСПабо через передові спостережні пункти батарей у разі роздільного їх розташування.

7. По радіомережі командира доданих танків, яка організовується розпорядженням штабу механізованого батальйону, командир доданої танкової роти організовує радіозв'язок по УКХ радіостанції Р-123 (Р-173) зі всіма лінійними танками. В цю ж радіомережу періодично включаються радіостанції Р-173 (Р-123), Р-І59 командира батальйону, начальника штабу батальйону, командирів механізованих рот, артилерійського дивізіону, протитанкового взводу при організації взаємодії. Особливістю роботи цієї мережі є те, що в ній можуть працювати до 19 радіостанцій, а це веде до утруднення переговорів. Тому роботу на передачу тут дозволяється вести командиру танкової роти і командирам танкових взводів, а також командирам лінійних танків, які вийшли з ладу.

Рис.4.3.Організаціярадіозв’язку та взаємодії між командирами підрозділів механізованого батальйону

Танкові роти танкового батальйону, як правило, додаються механізованому батальйону, що діє у першому ешелоні на напрямі головного удару, тому до всіх екіпажів бойових машин необхідно довести позивний командира механізованого батальйону, в чиє розпорядження вони поступають.

З метою підвищення стійкості управління у всі радіомережі підрозділів батальйону може включатися радіостанція командира батальйону.

Враховуючи все це, начальник зв'язку повинен забезпечувати командирів взаємодіючих підрозділів необхідними радіоданими.

Радіозв’язок в обороні організовується так, як у наступі, і відрізняється лише складом деяких радіомереж і окремими особливостями забезпечення зв’язку в ході оборонного бою. Так, радіозв'язок з бойовою охороною забезпечується по радіомережі КБ на радіостанціях Р-159.

До початку атаки противником переднього краю при дії проводового зв'язку робота радіостанцій на передачу забороняється.

З початком атаки переднього краю наших військ відкривається робота радіостанцій на передачу і навантаження на радіозасоби зростає по мірі виходу з ладу ліній проводового зв'язку.

При вклинюванні противника в район оборони батальйону і при контратаках наших військ радіозв'язок використовується без обмежень.

У ході оборонного бою можливо ведення батальйоном або однією з рот бою в оточенні. У цьому випадку дуже важливо забезпечити радіозв’язок з підрозділами.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 588 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...