Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Стренфлекс



У 2001 році була розроблена концепція, проведені пробні змагання, і з’явився новий вид спорту STRENFLEX, підґрунтям якого є три головні принципи фітнесу: сила, витривалість та гнучкість (Strength, Endurаnce, Flexibility). Була розроблена програма змагань, що враховує сучасні вимоги і потреби багатьох людей, які займаються фітнесом, незалежно від віку, і робить процес проведення змагання прозорим і захоплюючим для глядачів.

Стренфлекс - вид змагань, в основі якого лежать три складові: сила, витривалість, гнучкість. Це не так командний, як особистий вид спорту, що поєднує фітнес і пауерліфтинг. Ним можуть займатися особи різного віку, починаючи з вісімнадцятирічних і закінчуючи шістдесятирічними. Метою фітнес-спорту “Стренфлекс” є фізична підготовка всього тіла, вона відображає сучасний стиль життя, орієнтований на забезпечення гарного зовнішнього вигляду, здорового способу життя, сповільнення процесів старіння і збереження творчої, фізичної та розумової працездатності.

Під час виконання обов’язкових чотирнадцяти комплексів вправ спортсмени повинні набрати максимальну кількість очок — 140. Біг чи стрибки поєднуються із підтягуванням на турніку або віджиманням від підлоги. До програми входять і вправи на тренажерах.

Цей вид спорту дає можливість кожному перевірити свої можливості в змаганні з іншими спортсменами. Результати можуть бути чітко виміряні. А це означає, що основою для розподілу місць стає об’єктивна оцінка суддівської команди. Метою STRENFLEX є фізична підготовка м’язів всього тіла і перехід до нового, здорового способу життя. Відомо, що без рухів процеси старіння протікають швидше, мускулатура атрофується, кістки стають крихкими, знижується витривалість серцево-судинної і дихальної систем. Регулярне фітнес-тренування позитивно позначається на процесах старіння і таким чином, відмінність між так званим біологічним віком і хронологічним може складати до 20 років.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 2725 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...