Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Зміст частин і розділів курсового проектування



ВСТУП (2-3 с.)

Вступ повинен бути невеликим, відображати напрямки подальшого розвитку перукарського мистецтва, висвітлювати питання впровадження нових технологій, нових видів послуг, досягнення української школи перукарів, роль конкурсів в моделюванні зачісок та розвитку сучасної моди. У вступі наводять необхідні обґрунтування причин розроблення проекту.

У вступі до курсового проектування:

- доводиться актуальність проблеми;

- обґрунтовується вибір теми роботи;

- визначається мета роботи;

- виходячи з визначеної мети - формулюється декілька завдань роботи (наприклад: проаналізувати стан і досвід вирішення проблеми, провести дослідження, розробити, показати практичне використання результатів на прикладі...);

- визначається об'єкт і предмет дослідження,

- вказуються методи дослідження (аналіз, синтез, узагальнення);

- формулюється теоретична та практична значущість проведеного дослідження;

- наприкінці вступу подається інформація про структуру курсової роботи, яка зазвичай формулюється таким чином: «Структура роботи. Курсове проектування складається з титульного аркушу, змісту, вступу, двох основних розділів, висновків, списку використаних джерел (кількість найменувань), додатків (вказати кількість). Текст роботи проілюстрований таблицями (вказати кількість), що містяться у додатках».

ТВОРЧА ЧАСТИНА (8-10 с.)

1.1. Характеристика стильового напрямку відповідно до обраної теми (3-4 с.)

У цьому розділі необхідно проаналізувати еволюцію моди та етапи розвитку перукарського мистецтва згідно теми курсової роботи. Також необхідно дати повну характеристику стилю, який використовувався при моделюванні макіяжу відповідно до даної теми. Щоб показати зв'язок сучасного стилю з модою історичних епох, доцільно провести аналогію з відповідними історичними формами, лініями, елементами. Це дозволить продемонструвати еволюцію і постійне вдосконалення перукарського мистецтва, методів і прийомів виконання гримерно-візажних робіт.

1.2. Характеристика сучасного і перспективного напрямків моди макіяжу (5-6 с.)

Проаналізувати роботи провідних зарубіжних та вітчизняних майстрів перукарської справи, центрів моделювання гримерно-візажних робіт України, дати характеристику сучасних і перспективних напрямків розвитку моди в макіяжі, фейс-арті та боді-арті. Показати зв'язок напрямів моди гримерно-візажних робіт з модою на одяг і аксесуарами.

Необхідно описати напрямок моди чоловічого, жіночого та дитячого макіяжів, більш детально зупинитися на характеристиці напрямків в моделюванні тієї групи віражних робіт, до якої належить передбачена темою курсового проектування.

Стисло схарактеризувати нові технологічні прийоми виконання гримерно-візажних робіт. Також в цьому розділі необхідно охарактеризувати основні напрямки моди візажного мистецтва, в яких можна прослідкувати стиль, моду, форму та різні елементи згідно з темою курсового проектування.

Розділ ілюструється рисунками з напрямків моди, які розміщуються у додатках.

ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА (10-15 с.)

2.1. Обґрунтування виробу та визначення початкових даних моделі (3-5 с.)

У цьому розділі необхідно охарактеризувати модель макіяжу, фейс-арту, боді-арту, обґрунтувати вибір елементів макіяжу. Зробити композиційний аналіз макіяжу, визначити його вид, центр, акцент, нюанс, колірне рішення з урахуванням зачіски, манікюру та костюму. Також потрібно дати характеристику макіяжу за стилем, за модністю та призначенням,. Потрібно обґрунтувати вибір макіяжу та його відповідність темі курсового проектування.

Також в цьому розділі описують вихідні данні моделі (форма голови, профілю, форма обличчя, риси обличчя, кольоровий тип зовнішності, структуру, тип та колір шкіри, особливості анатомічної будови фігури та ін.). Необхідно проаналізувати початкові дані, з’ясувати, яким операціям та в якій послідовності слід піддавати шкіру обличчя та тіла для досягнення бажаного результату, вибрати спосіб нанесення малюнку та підібрати техніки виконання.

У цьому розділі також обґрунтовується вибір зачіски, манікюру та костюму для створення цілісного образу відповідно до теми курсового проектування.

2.2. Характеристика парфумерно-косметичних засобів, інструментів та матеріалів, необхідних для виконання гримерно-візажних робіт (3-5 с.)

У цьому розділі необхідно коротко охарактеризувати матеріали та інструменти, які використовуються для виконання гримерно-візажних робіт. Більш детально необхідно зупинитись на матеріалах та інструментах, які використовувались під час виготовлення конкретного макіяжу, фейс-арту, боді-арту, передбаченого темою курсового проектування.

Відповідно до структури волосся і призначення зачіски обґрунтувати вибір парфумерно-косметичних засобів, рекомендованих для виконання тих чи інших технологічних операцій, схарактеризувати їх роль у розробленні зачіски. Також коротко схарактеризувати матеріали та інструменти, що використовувались при виконанні манікюру.

Описати заходи безпеки під час роботи з гримерно-візажними інструментами, схарактеризувати запобіжні заходи з охорони праці в перукарні.

2.3. Технологічна послідовність виконання гримерно-візажних робіт (4-5 с.)

Макіяж, фейс-арт, боді-арт необхідно розробити відповідно до теми курсового проектування, а також сучасних напрямків моди. Під час роботи над макіяжем необхідно враховувати і його призначення.

При розробці макіяжу потрібно відобразити нові технологічні прийоми виконання гримерно-візажних робіт, довести сучасність та актуальність розробленого образу, прийнятність його для подальшого застосування.

Також необхідно враховувати особливості конкретної людини, для якої моделюється макіяж, тобто тип обличчя, його риси, зріст, будову тіла та за необхідності виконати корекцію недоліків за допомогою макіяжу. Необхідно описати технологічну послідовність виконання гримерно-візажних робіт; розробити модель макіяжу відповідно до теми.

При розробці технологічної послідовності виконання макіяжу потрібно описати дії технологічного процесу в наступній|слідуючій| послідовності:

- підготовчий етап (вибір сировини та матеріалів);

- основні технологічні процеси (виконання всіх елементів та деталей макіяжу);

- заключні операції (корегування макіяжу та декорування).

Цей розділ доповнюється технологічною картою, в якій відображається технологічна послідовність виконання гримерно-візажних робіт. Технологічна карта міститься в додатках.

ВИСНОВКИ (1-2 с.)

У цьому розділі проводяться підсумки проведеної роботи, узагальнюються теоретичні та практичні рекомендації.

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ (15-20 джерел, переважно останніх 5-ти років). Друкується в кінці курсового проектування перед додатками та входить у загальну нумерацію.

ДОДАТКИ

Курсове проектування повинне мати обов'язкові додатки виконані в оригіналі. Додатки розміщуються в порядку появи посилань в тексті. Додаток повинен мати назву, яка друкується симетрично тексту малими літерами (перша – велика). Саме посилання на додаток придачу| – в правому верхньому куті з вказівкою його літери. Якщо зміст Додатка переноситься на наступну сторінку, то на місці Додатка пишеться "Продовження додатку" і вказується його літера і назва. В тексті посилання на додатки пишуться в круглих дужках, напр. (Додаток А, рис. 1).

Додаток А

«Інструктаж з охорони праці та техніки безпеки»

Додаток Б

«Композиційний аналіз розробленої моделі макіяжу»

Додаток В

«Технологічна карта послідовності виконання макіяжу»

Додаток Г

«Кошторис виконаної роботи»

Додаток Д

«Ілюстроване зображення сучасної моделі макіяжу» (4 рисунки) - ілюстроване зображення виконане в будь якій техніці (акварель, гуаш, кольорові олівці).

Додаток Е

«Загальний вигляд макіяжу» – ілюстроване зображення

Додаток Є

«Загальний вид моделі з макіяжем» – ілюстроване зображення виконане в будь якій техніці (акварель, гуаш, кольорові олівці).

Додаток Ж

«Послідовність виконання гримерно-візажних робіт» - чорно-біле зображення, виконується тушшю, гелевою ручкою або фломастером. Технологічна карта повинна містити не менше 6-ти позицій. Кожна позиція виконується на окремому аркуші паперу та повинна відображати послідовність всіх операцій, необхідних для виконання гримерно-візажних робіт.

На технологічній карті повинні бути вказані:

- підготовка шкіри обличчя, тіла;

- нанесення контурних ліній макіяжу

- послідовність виконання елементів та деталей макіяжу;

- корегування деталей та дрібних елементів макіяжу;

- декорування макіяжу.

Кожен з обов'язкових додатків повинен вміщати на аркуші тільки одне зображення.

Також курсове проектування доповнюється обов’язковими фотокартками:

- Початковий вигляд моделі (обличчя або погруддя) – 1 фото;

- Загальний вид моделі макіяжу (у повний зріст) – 1 фото;

- Загальний вид моделі макіяжу (повороти) – 2 фото;

Курсове проектування завершується практичним виконанням розробленої моделі макіяжу, фейс-арту, боді-арту на шкірі обличчя та тілі клієнта.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 1999 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...