Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методи досягнення точності при механічній обробці і складанні



Методи досягнення точності при механічній обробці

Існують два, що принципово відрізняються, методи досягнення точності розмірів при механічній обробці: метод пробних ходів і промірів і метод автоматичного досягнення точності на попередньо налагодженому верстаті.

Метод пробних ходів і промірів - полягає в тім, що до оброблюваної поверхні підводять інструмент і з невеликої ділянки заготовки знімають стружку. Після цього верстат зупиняють, роблять пробний промір отриманого розміру, визначають величину його відхилення від необхідного на даній операції і вносять виправлення в положення інструмента. Після цього знову роблять пробний хід і промір. Після досягнення необхідного розміру роблять обробку всієї поверхні.

Позитивні риси методу:

- висока кваліфікація робітника, що застосовує такий метод дозволяє досягати високу точність обробки, тому що робітник може врахувати неточності верстата, інструмента, заготовки та інші фактори.

Недоліки методу:

- можливість появи браку від неуважності робітника;

- низька продуктивність через витрати часу на пробні ходи;

- висока собівартість через високу кваліфікацію робітника і значну трудомісткості.

Сфера застосування - дрібносерійне, одиничне і дослідне виробництво.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 325 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...