Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тягових електродвигунів



Рисунок. Схеми з’єднання тягових електродвигунів тепловозів.

Застосовуються наступні заходи щодо розширення діапазону регулюван­ня частоти обертання тягових електродвигунів, до яких відносяться їх перегрупування і послаблення збудження електродвигунів.

Наприклад, на тепловозі ТЭМ1 рушання потягу і розгін здійснюються при послідовному з'єднанні усіх тягових електродвигунів 1-6. В цьому випадку, як показано на рисунку а, контактор К2 включений, а контактори К1 і К3 вимкнені. При збільшенні швидкості руху струм тягових електродвигунів і тягового генератора зменшується, а напруга збільшується. При швидкості близько 11 км/год і роботі дизель-генератора на номінальному режимі напруга генератора наближається до своєї максимальної величини, що становить приблизно 850 В, і подальше зростання його припиняється. При вищій швидкості руху потужність дизеля буде недовикористана. Вихід з положення знайшли в перемиканні тягових електродвигунів з послідовного з'єднання на послідовно-паралельне. Такого роду перемикання тягових електродвигунів називають перегрупуванням. Електродвигуни за допомогою контакторів К1 і К3 включаються в дві групи, а контактор К2 відключається.

У кожній групі три двигуни включено послідовно, а групи підключені до генератора Г паралельно. Тепер струм тягового генератора збільшується, стаючи рівним сумі струмів двох груп тягових електродвигунів, а напруга генератора, знизиться. Генератор знову почне працювати в області високих струмів і низької напруги. Подальший розгін потягу відбувається при використанні повної потужності дизеля, оскільки із зменшенням струму тягових двигунів напруга генератора зростатиме до найбільшої величини.

При швидкості руху близько 27 км/год знову напруга генератора наблизиться до граничної величини, і починається обмеження потужності тепловоза. Зняття обмеження потужності при подальшому збільшенні швидкості руху тепловоза досягається в результаті послаблення збудження тягових електродвигунів.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 398 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...