Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Отже, першій вимозі задовольняє електродвигун з послідовним збудженням



УМОВА 2. Для скорочення розмірів і маси генератора треба, щоб його напруга і струм змінювалися при роботі на номінальній потужності в найменших межах. Тому властивості тягового електродвигуна повинні забезпечувати можливо меншу зміну напруги генератора при збереженні його потужності, коли швидкість руху тепловоза змінюється в заданому діапазоні. У цьому полягає друга основна вимога до тягових електродвигунів.

Проти е.р.с. тягових двигунів прямо пропорційна частоті обертання якоря і магнітному потоку головних полюсів двигуна. Із збільшенням швидкості руху тепловоза зменшується струм в силовому колі і послаблюється збудження тягових електродвигунів послідовного збудження, оскільки через обмотки їх полюсів проходить увесь струм силового кола. За тих же умов збудження тягових двигунів паралельного збудження збільшується, тому що зростає напруга тягового генератора. Тому у разі однакового збільшення швидкості руху і частоти обертання якорів тягових двигунів тепловоза проти е.р.с. двигунів з послідовним збудженням, а отже, і напруга генератора зростають менше, ніж при застосуванні двигунів з паралельним збудженням.

Таким чином, і другій вимозі краще задовольняють тягові електродвигуни з послідовним збудженням. Тому вони знайшли найширше застосування на тепловозах.

Такі тягові електродвигуни володіють, окрім вказаних, і іншими цінними якостями. Наприклад, вони забезпечують більше рівномірний розподіл навантажень на кожен двигун у випадках деякої різниці в діаметрах бандажів окремих колісних пар або відмінностей в індивідуальних характеристиках двигунів, встановлених на одному тепловозі.

Оскільки електродвигуни із змішаним збудженням за своїми якостями наближаються до двигунів з паралельним збудженням, то вони також не застосовуються на тепловозах.

При незалежному збудженні магнітний потік можна змінювати найви­гідним чином для отримання оптимальних характеристик тягового електродви­гуна. Тому застосування тягових двигунів незалежного збудження служить одним з шляхів подальшого поліпшення тягових характеристик тепловоза і техніко-економічних показників електропередачі. Проте в цьому випадку тепловоз необхідно обладнати складнішою системою регулювання струму збудження тягових електродвигунів. Тому тягові двигуни незалежного збудження ще не знайшли застосування на тепловозах.






Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 241 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...