Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Трансформаторні двотактні вихідні каскади



Схема такого каскаду приведена на рисунку:

В цій схемі з допомогою резистора і діода подається напруга зміщення на бази і . Для режиму роботи В резистор можна не ставити. Для управління роботою транзисторів використовується пара фазна напруга, яке поступає із входу трансформатора, який має однакові обмотки. Напруга поступає із зсувом на 180 , тому транзистори працюють по черзі.

Навантаження ввімкнено через вихід трансформатора. Первинна обмотка розділена навпіл. В один напівперіод протікає струм , в другий - . Струм в навантаженні пропорційний різності двох струмів в плечах двотактного каскаду.

Коефіцієнт трансформації такого трансформатора

для входу :

Розрахунок такого каскаду ведеться графоаналітичним методом. В цих каскадах струми спокою протікають через первинну обмотку . Це зменшує намагнічування магнітопровода і дає можливість зменшити масу, габарити і ціну двотактного вихідного трансформатора. При пульсації напруги живлення струми спокою обох плечей змінюються однаково, тобто слабка чутливість до напруги живлення. Розмах .

Використання трансформаторів у вихідному двотактному каскаді привело до зменшення приведеної схеми при обробці аналогових сигналів.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 305 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...