Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Засоби захисту в НС



Ефективний захист людини у надзвичайних ситуаціях досягається своє­часним і грамотним використанням заходів захисту. Заходи захисту діляться на індивідуальні (3І3), першої медичної допомоги (ПМД), та колективні (КЗЗ).

3І3 за призначенням поділяються на засоби захисту органів дихання, шкіри та медичні. За принципом дії 3І3 бувають фільтруючі та ізолюючі. В системі МНС України використо-вуються такі фільтруючі заходи захисту органів дихання.

Фільтруючі протигази для дорослого населення ГП-5, ГП-5М, ГП-7, ГП-7В; дитячі протигази ПДФ-Ш (шкільний), ПДФ-Д (дошкільний), камера захисна дитяча КЗД (для грудних дітей). Фільтруючі протигази призначені для захисту органів дихання, очей, шкіри обличчя від дії ОР, РР, СДОР та інших шкідливих домішок у повітрі.

Принцип дії протигазів заснований на явищі поглинання (адсорбції) газів та пари на шихті активованого вугілля каталізатора та механічного очищення повітря від РР на проти аерозоль-ному фільтрі (ПАФ). Шихта та ПАФ розташовуються у коробці для фільтрування та погли-нання. Для вибіркового поглинання деяких СДОР у комплект протигазів включають ДПГ-1,3 (додаткові патрони газові).

Головними характеристиками фільтруючих протигазів є:

- захисна потужність (Q) - час, на протязі якого протигаз здійснює ефективний захист лю-дини від шкідливих речовин.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 278 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...