Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Анаеробно-гліколітична (лактатна) потужність (ЛАКп, Вт/кг)



 
 

де позначення ті ж

Результати кореляційного аналізу між розмірами АЛАКп і ЛАКп, отриманими відповідно до запропонованих нами формул (Вт/кг), і значеннями алактатної і лактатної ємності (відносно АЛАКє і ЛАКє), зареєстрованих за методикою С.А.Душаніна (%) на досить великому контингенті спортсменів різної спеціалізації і кваліфікації, дозволяє констатувати високу пряму залежність між ними з коефіцієнтом 9,8.

Іншими словами, що можливо випливає співвідношення: АЛАКє = 9,8 · АЛАКп і ЛАКє = 9,8 · ЛАКп.

3. Анаєробна алактатна ємність (АЛАКє, %) = 9,8 · АЛАКп;

4. Анаєробна лактатна ємність (ЛАКє, %) = 9,8 · ЛАКп;

5. Абсолютна аеробна ємність (аМСК, л/хв) = 1,7 · аPWC170 + 1240 (формула В.Л.Карпмана);

6. Відносна аеробна ємність (вМСК, мл/хв/кг) = аМСК / М;

7. Аеробна економічність (WПАНО, % від МСК) = вМСК / (вМСК + ЛАКє);

8. ЧССПАНО (уд/хв) = вМСК + 9,8 · АЛАКп + WПАНО;

9. Загальна метаболічна ємність (ЗМЄ, у.о.) = WПАНО + вМСК + АЛАКє + ЛАКє

Для роботи необхідні: велоергометр або спеціальна сходинка, секундомір або годинник із секундною стрілкою.

Хід роботи:

1. У стані відносного спокою, у обстежуваного, записується диференціальна ЕКГ і робиться розрахунок показників, передбачених методом багатофакторної експрес-діагностики по С.А.Душаніну.

2. Обстежуваний на велоергометрі або сходинці виконує субмаксимальний тест PWC170 відповідно до методичних указівок, викладених в практичній роботі № 7 цього методичного посібника. На основі отриманих даних розраховуються всі показники по приведеним у даній роботі формулам (1-9).

3. Результати обстеження, зареєстровані по методі багатофакторної експрес-діагностики і за допомогою запропонованої нами методикою заносяться в таблицю 19.

Таблиця 19 Показники системи енергозабезпечення організму обстежуваного, які зареєстровані за методом С.А.Душаніна і за запропонованою нами методикою.

Показники С.А.Душанін М.В.Маліков % відхилення
1. АЛАКє (%)      
2. ЛАКє (%)      
3. вМСК (мл/хв./кг)      
  WПАНО (%)      
5. ЧССПАНО (уд/хв)      
6. ЗМЄ (у.о.)      

4. На підставі аналізу експериментальних даних, поданих у таблиці 19, робиться висновок про функціональний стан системи енергозабезпечення обстежуваних і про ступінь розбіжностей результатів, зареєстрованих із використанням різних методик.

Питання для самоконтролю:

1. Загальна характеристика модифікованого тесту PWC170 , переваги і недоліки

2. Особливості проведення модифікованого тесту PWC170 .

3. Перспективи використання модифікованого тесту PWC170 при проведенні медико-біологічного контролю за функціональним станом спортсменів різної спеціалізації і кваліфікації.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 395 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...