Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Журнал господарських операцій покупця з повернення товарів постачальнику в оптовій торгівлі



Зміст господарської операції Сума, грн. Кореспонденція рахунків
дебет кредит
1. Перераховано з поточного рахунка постачальнику передоплату      
2. Відображено податковий кредит з ПДВ      
3. Надійшли на склад товари від постачальника      
4. Відображено ПДВ, врахований раніше в податковому кредиті      
5. Здійснено взаємозалік заборгованостей      
6. Відображено повернення товарів постачальнику методом червоного сторно      
7. Скориговано методом червоного сторно податковий кредит з ПДВ за поверненими товарами      
8. На поточний рахунок у банку отримано грошові кошти від постачальника за повернені товари      

Задача 3

ТОВ "АБС" уклало договір з будівельною фірмою "Лігабуд" на будівництво приміщення офісу на умовах подальшої оплати. Витрати на проектні та будівельно-монтажні роботи склали 482000 грн. (у т.ч. ПДВ). Будівництво офісу закінчилося, офіс введено в експлуатацію. Оплата замовникам здійснена відповідно договору. Відобразити в обліку ТОВ "АБС" здійснені господарські операції, вказати первинні документи.

Задача 4

У ТОВ "Рослина и Ко" витрати на вирощування і збір маточних цукрових буряків складають 210000 грн., у тому числі на кагатування – 30000 грн. Від урожаю отримано ділових коренеплодів 22300 ц у кількості 5350 тис. шт., бракованих – 510 ц та гички – 3290 ц в оцінці за розрахунково-нормативними витратами на її заготівлю у сумі 18000 грн. Визначити собівартість 1 ц ділових коренеплодів та 1 тис. шт. коренеплодів.

Задача 5

Підприємство "Автобан" придбало у автомагазині 6 автошин (ціна однієї шини 600 грн., у т.ч. ПДВ – 100 грн.) та дві акумуляторні батареї за ціною 720 грн. (у т.ч. ПДВ) на умовах передоплати. Шини та акумулятори оприбуткували. Чотири шини та акумулятор встановили на автомобіль. Після пробігу 50 тис. км шини та акумулятор відновили на СТО за 300 грн. Потім ці ж шини та акумулятор встановили на легковий автомобіль. Після пробігу встановленої норми шини та акумулятор списано як непридатні для подальшої експлуатації. Вартість робіт з утилізації шин та акумулятора складає 120 грн. (у т.ч. ПДВ). Відобразити в обліку підприємства "Автобан" здійснені господарські операції з оприбуткування, встановлення на автомобіль, відновлення, списання та утилізації шин та акумулятора, вказати первинні документи.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 267 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...