Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Варіант 5. Магазин "Марина" придбав у постачальника ТОВ "Тканини" шовкову тканину у рулонах по 30 м у кількості 10 рулонів на умовах передоплати за



Задача 1

Магазин "Марина" придбав у постачальника ТОВ "Тканини" шовкову тканину у рулонах по 30 м у кількості 10 рулонів на умовах передоплати за ціною 1800 грн. за рулон (у т.ч. ПДВ). За договором постачальник повинен доставити продукцію до магазину. При прийманні товарів виявили нестачу 1 рулону тканини. За результатами приймання пред'явлено претензію постачальнику. У результаті постачальник у поточному звітному періоді за 1 рулон тканини повернув грошові кошти покупцю готівкою. Відобразити в обліку ТОВ "Марина" здійснені господарські операції, вказати первинні документи.

Задача 2

На будівельному підприємству "На п'ять" за квітень звітного року виявлено остаточний брак виконаних робіт на суму 850 грн. Комісією визначено, що на суму 450 грн. брак було допущено за рахунок неякісних будівельних матеріалів, які були отримані від підприємства-постачальника. Було доведено, що з усієї суми остаточного браку допущено брак за виною одного будівельника на суму 130 грн. (суму утримано із заробітної плати). Від браку оприбутковані ДБП на суму 160 грн. Сума виробничих запасів, використаних на виправлення браку склала 140 грн., заробітна плата робітників – 50 грн., нарахування на заробітну плату здійснювалися відповідно діючого законодавства (до фонду страхування від нещасного випадку – 1,0 %). Необхідно скласти журнал господарських операцій підприємства "На п'ять", наведений у табл. 3 та вказати первинні документи.

Таблиця 3





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 177 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...