Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Кримінально-правове значення обставин, які пом’якшують та обтяжують покарання



Наявність обставин, які пом’якшують покарання, дає суду право: 1) призначити особі основного чи додаткового покарання ближче до нижньої межі відповідного розміру покарання, яке передбачене у відносно визначеній санкції; 2) вибрати більш м’який вид основного покарання з тих, що передбачені в альтернативній санкції статті Особливої частини КК; 3) не призначати додаткове покарання, що передбачене у санкції статті Особливої частини КК; 4) призначити більш м’яке покарання, ніж передбачено законом (ст. 69 КК); 4) вирішити питання про можливість звільнення особи від відбування призначеного покарання з випробуванням (ст. 75 КК).

Наявність обставин, що обтяжують покарання, дає суду право:1) призначити особі максимальне покарання або покарання ближче до верхньої межі відповідного розміру покарання або таке, що дорівнює верхній межі покарання, яке передбачене у відносно визначеній санкції; 2) призначити більш суворий вид покарання з тих, що передбачені в альтернативній санкції статті Особливої частини КК; 3) призначити особі додаткове покарання, передбачене у санкції статті Особливої частини КК як факультативне; 4) виключати призначення до особи більш м’якого покарання, ніж передбачено законом (ст. 69 КК); не застосовувати звільнення від відбування покарання з випробуванням (ст. 75 КК).

Якщо будь-яка з обставин, що пом’якшують або обтяжують покарання, передбачена у статті Особливої частини КК як ознака злочину, що впливає на його кваліфікацію, суд не може ще раз врахувати її при призначенні покарання як таку, що його пом’якшує або обтяжує (ч. 3 ст. 66 КК).





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 525 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...