Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Цінні папери, що входять до інвестиційного портфеля поділяються на інвестиції та вторинні ліквідні резерви. Вони різняться між собою ступенем ліквідності



Вторинні резерви можна негайно перетворити в грошові кошти шляхом продажу на ринку цінних паперів.

Інвестиційні цінні папери розраховані на більш тривалий строк, ніж цінні папери вторинних резервів.

11.6. Розрахунково-касове обслуговування клієнтів

Грошові розрахунки в Україні здійснюються з допомогою готівки та в безготівковій формі.

Організація безготівкових розрахунків повинна забезпечувати своєчасне отримання кожним підприємством грошових коштів за поставлену ним продукцію та надання послуг, тим самим сприяти прискоренню обігу оборотних коштів у розрахунках.

Безготівкові розрахунки здійснюються через банківські установи, де юридичні та фізичні особи зберігають свої грошові кошти і мають відповідні рахунки (поточні, бюджетні тощо). Деякі безготівкові платежі, як правило дрібні, підприємства та організації здійснюють з допомогою поштово-телеграфних переказів через установи зв’язку.

БЕЗГОТІВКОВІ РОЗРАХУНКИ ЗДІЙСНЮЮТЬСЯ НА ОСНОВІ ПИСЬМОВИХ РОЗРАХУНКОВО-ГРОШОВИХ ДОКУМЕНТІВ:

- ПЛАТІЖНИХ ДОРУЧЕНЬ;

- ЧЕКІВ;

- АКРЕДИТИВІВ;

- ВИМОГ-ДОРУЧЕНЬ;

- ПЛАТІЖНИХ ВИМОГ;

- ІНКАСОВИХ ДОРУЧЕНЬ;

- ВЕКСЕЛІВ.

Для кожного розрахункового документа характерна єдина в масштабах країни форма, сувора стандартизація, кодифікація реквізитів. Система оформлення, використання та руху розрахункових документів називається документообігом.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 149 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...