Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Про перевезення на таксі та перевезення на замовлення 3 страница



26. Фінансовою основою діяльності міської (селищної) Ради перевізників на таксі є:

- кошти відповідного місцевого бюджету у розмірі визначеної органом місцевого самоврядування частини надходжень за користування мережею стоянок таксі та плати за оформлення дозвільних документів, що оформлюються у відповідності до вимог цього Закону, які надаються їй селищною або міською радою для виконання її повноважень;

- добровільні внески фізичних і юридичних осіб;

- інші надходження, не заборонені законодавством.

27. Міська (селищна) Рада перевізників на таксі самостійно використовує фінансові ресурси, отримані з місцевого бюджету, на цілі та в межах, визначених відповідним органом місцевого самоврядування.

28. Матеріальною основою діяльності міської (селищної) Ради перевізників на таксі є майно, передане їй селищною або міською радою в оперативне управління.

Міська (селищна) Рада перевізників на таксі для виконання своїх повноважень користується майном згідно своїх установчих документів.

29. Міська (селищна) Рада перевізників на таксі не рідше одного разу на рік звітує про свою діяльність на загальних зборах перевізників на таксі та подає копію такого звіту у відповідний орган місцевого самоврядування.

30. Перевізники на таксі, що провадять діяльність на відповідній території, мають право знайомитися з рішеннями міської (селищної) Ради перевізників на таксі, а також отримувати засвідчені її секретарем копії таких рішень.

31. Основною формою роботи міської (селищної) Ради перевізників на таксі є засідання.

Засідання міської (селищної) Ради перевізників на таксі скликаються її головою або заступником голови в міру необхідності, але не рідше одного разу на квартал.

Порядок скликання позачергового засідання міської (селищної) Ради перевізників на таксі визначається Положенням про діяльність міської (селищної) Ради перевізників на таксі.

Засідання міської (селищної) Ради перевізників на таксі є правомочним, якщо в ньому бере участь більше половини її загального складу.

32. Для забезпечення роботи міська (селищна) Рада перевізників на таксі може утворювати комісії, робочі групи, інші свої органи в порядку, визначеному Положенням про діяльність міської (селищної) Ради перевізників на таксі.

33. Міська (селищна) Рада перевізників на таксі з питань, віднесених до її повноважень, може приймати рішення організаційно-розпорядчого характеру.

Рішення міської (селищної) Ради перевізників на таксі вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало більше половини загального її складу.

Рішення міської (селищної) Ради перевізників на таксі, що не відповідають чинному законодавству, або прийняті з питань, не віднесених до її повноважень, скасовуються рішенням відповідного органу місцевого самоврядування.

34. Члени міської (селищної) Ради перевізників на таксі виконують свої обов'язки на громадських засадах, якщо інше не встановлено Положенням про діяльність міської (селищної) Ради перевізників на таксі.

За рішенням загальних зборів перевізників на таксі голова і секретар міської (селищної) Ради перевізників на таксі можуть працювати у ній на постійній основі з оплатою їх праці за рахунок коштів, переданих міській (селищній) Раді перевізників на таксі, інших джерел, передбачених цим Законом.

За рішенням загальних зборів перевізників на таксі окремі члени міської (селищної) Ради перевізників на таксі, що очолюють її постійні комісії та робочі групи, можуть працювати у них на постійній основі з оплатою їх праці за рахунок коштів, переданих міській (селищній) Раді перевізників на таксі, якщо таке передбачено Положенням про діяльність міської (селищної) Ради перевізників на таксі.

35. Голова міської (селищної) Ради перевізників на таксі - особа, яка обирається загальними зборами перевізників на таксі, очолює міську (селищну) Раду перевізників на таксі та наділена відповідними повноваженнями у здійсненні організаційно-розпорядчих функцій в порядку, передбаченому Положенням про діяльність міської (селищної) Ради перевізників на таксі.

Голова міської (селищної) Ради перевізників на таксі:

1) організовує роботу, скликає і проводить засідання цього органу;

2) організовує виконання рішень міської (селищної) Ради перевізників на таксі;

3) є розпорядником коштів, підписує рішення та інші документи міської (селищної) Ради перевізників на таксі;

4) представляє міську (селищну) Раду перевізників на таксі у відносинах з фізичними і юридичними особами;

5) виконує доручення міської (селищної) Ради перевізників на таксі;

6) здійснює інші повноваження, визначені цим та іншими законами України, а також прийнятим відповідно до них Положенням про діяльність міської (селищної) Ради перевізників на таксі.

У разі відсутності голови міської (селищної) Ради перевізників на таксі або неможливості виконання ним своїх обов'язків з інших причин, його повноваження виконує заступник голови або секретар в порядку і межах, передбачених Положенням про діяльність міської (селищної) Ради перевізників на таксі.

36. Секретар міської (селищної) Ради перевізників на таксі:

1) організовує підготовку засідання міської (селищної) Ради перевізників на таксі та питань, що виносяться на його розгляд;

2) забезпечує ведення діловодства;

3) забезпечує своєчасне доведення до відповідних підприємств, установ та організацій і фізичних осіб рішень міської (селищної) Ради перевізників на таксі;

4) контролює виконання рішень міської (селищної) Ради перевізників на таксі;

5) виконує інші передбачені Положенням про діяльність міської (селищної) Ради перевізників на таксі обов'язки.

37. Контроль за фінансовою діяльністю міської (селищної) Ради перевізників на таксі в межах своїх повноважень здійснюють:

- орган місцевого самоврядування та його виконавчі органи, що здійснили реєстрацію міської (селищної) Ради перевізників на таксі;

- збори перевізників на таксі;

- органи державної влади.

38. Повноваження міської (селищної) Ради перевізників на таксі можуть бути достроково припинені у разі:

- невиконання законних рішень селищної або міської ради, її виконавчого комітету - за рішенням відповідного органу місцевого самоврядування, що ініціював її створення;

- невиконання рішень зборів перевізників на таксі або невиконання своїх повноважень, а також саморозпуску - за рішенням зборів перевізників на таксі;

- порушення законів України, інших актів законодавства - за рішенням суду.

Дострокове припинення повноважень міської (селищної) Ради перевізників на таксі тягне за собою припинення діяльності цього органу.

39. У разі припинення діяльності міської (селищної) Ради перевізників на таксі фінансові ресурси та майно повертаються відповідному органу місцевого самоврядування, що ініціював її створення, а рішення про доцільність організації перевезень на таксі на території міста, селища міського типу вважається автоматично скасованим з моменту припинення діяльності міської (селищної) Ради перевізників на таксі.

Стаття 7. Регулювання кількості автомобілів таксі органами місцевого самоврядування

1. В цілях оптимізації транспортного навантаження на місцеву вулично-дорожню мережу і забезпечення рентабельності експлуатації автомобілів таксі, з врахуванням кількості місць на мережі стоянок таксі і платоспроможного попиту на перевезення на таксі, за надходження відповідного подання від міської (селищної) Ради перевізників на таксі, рішенням органу місцевого самоврядування може встановлюватися максимальна кількість автомобілів таксі, якими дозволено виконувати перевезення на таксі на території відповідного міста (селища міського типу).

2. Міська (селищна) Рада перевізників на таксі не має права звертатись із поданням про доцільність обмеження максимальної кількості автомобілів таксі протягом першого року з моменту її утворення.

3. Орган місцевого самоврядування не має права приймати рішення про обмеження максимальної кількості автомобілів таксі за відсутності відповідного подання від міської (селищної) Ради перевізників на таксі.

4. Максимальна кількість автомобілів таксі, що встановлена відповідно до пункту першого цієї статті, не може бути меншою кількості автомобілів таксі, на яку оформлено дозволи на таксі від моменту набрання чинності рішення органу місцевого самоврядування про доцільність організації перевезень на таксі до початку календарного кварталу, що передує відповідному поданню міської (селищної) Ради перевізників на таксі.

5. У разі прийняття рішення про обмеження максимальної кількості автомобілів таксі, оформлення дозволів на таксі тим суб’єктам господарювання, що звертаються за новим документом у зв'язку із заміною транспортного засобу, або закінченням терміну чинності дозволу на таксі, який раніше було оформлено державним адміністратором відповідної міської (селищної) ради (у містах Києві та Севастополі – відповідної державної адміністрації), або одночасно з двох названих причин, здійснюється по мірі подання заяв без обмежень за процедурою визначеною пунктами сім, десять і одинадцять статті 5 цього Закону.

6. Інші заяви суб'єктів господарювання на оформлення дозволів на таксі приймаються, відкладаються у розгляді і накопичуються протягом кварталу.

7. У випадку, якщо кількість накопичених заяв менша або дорівнює різниці встановленої максимальної кількості автомобілів таксі і кількості чинних дозволів на таксі, усі заяви протягом 10-ти робочих днів після закінчення кварталу розглядаються за звичайною процедурою, а дозволи на таксі оформлюються за встановленою органом місцевого самоврядування у відповідності до цього Закону фіксованою вартістю.

У випадку, якщо кількість накопичених заяв більша від різниці встановленої максимальної кількості автомобілів таксі і кількості чинних дозволів на таксі, позитивне рішення стосовно частини накопичених заяв приймається на аукціонній основі.

8. Заяви, стосовно яких за результатами аукціону прийнято рішення про можливість оформлення дозволів на таксі, розглядаються протягом 10-ти робочих днів після закінчення аукціону за звичайною процедурою, а дозволи на таксі оформлюються за встановленою за результатами аукціонних торгів вартістю.

9. Заяви, стосовно яких за результатами аукціону не прийнято рішення про можливість оформлення дозволів на таксі, можуть бути відкликані, або зберігатись в уповноваженому органі місцевого самоврядування до проведення наступного аукціону.

10. Предметом аукціонних торгів є визначення вартості оформлення одного дозволу на таксі.

11. Періодичність проведення аукціону – один раз на квартал.

12. До участі в аукціоні не допускаються суб'єкти господарювання, стосовно яких протягом останнього року приймалось рішення про скасування чинності дозволу на таксі у зв'язку із вчиненням порушення законодавства у сфері перевезень на таксі та перевезень на замовлення.

13. Організація, проведення і підведення підсумків аукціону з визначення вартості оформлення одного дозволу на таксі здійснюються уповноваженим на організацію та проведення аукціону органом відповідно до порядку, що розробляється міською (селищною) Радою перевізників на таксі та затверджується органом місцевого самоврядування.

Стаття 8. Особливості державної реєстрації автомобілів таксі

1. При державній реєстрації автомобіля таксі у його реєстраційний документ вноситься відмітка щодо його спеціалізованого призначення «таксі» або оформлюється тимчасовий реєстраційний талон, в який вноситься відмітка щодо спеціалізованого призначення автомобіля «таксі» за умови, що заявником підтверджено відповідність автомобіля таксі та його обладнання вимогам цього Закону.

2. Перереєстрація легкового автомобіля загального призначення із внесенням відмітки «таксі» у його реєстраційний документ чи тимчасовий реєстраційний талон у випадку його дообладнання спеціальним обладнанням та ознаками таксі є обов’язковою.

Стаття 9. Вимоги до автомобіля таксі

1. Автомобіль таксі повинен:

- відповідати вимогам до транспортних засобів, що визначені законодавством про дорожній рух;

- мати у реєстраційному документі чи тимчасовому реєстраційному талоні відмітку «таксі»;

- конструктивно передбачати зчитування інформації про пройдену відстань відповідним державному стандарту електронним таксометром;

- мати кузов закритого типу з кількістю дверей і кількістю місць для пасажирів не менше чотирьох, та відокремленим від місць для сидіння простором для перевезення багажу;

- мати справну систему обігріву та вентиляції салону;

- бути обладнаним ознаками таксі та спеціальним обладнанням таксі;

- відповідати затвердженим органом місцевого самоврядування параметрам комфортності автомобіля таксі на місцевому рівні.

2. На зовнішніх поверхнях або у правій частині лобового скла автомобіля таксі повинна бути стаціонарним способом нанесена інформація про номер і термін чинності його дозволу на таксі та назва або символіка міста (селища міського типу), державним адміністратором якого оформлено зазначений дозвіл.

Інша інформація на зовнішніх поверхнях та у салоні автомобіля таксі, повинна відповідати переліку та змісту, визначеному у Законі України «Про захист прав споживачів», бути представлена у формі та нанесена способом, що встановлюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері транспорту.

Стаття 10. Вимоги до спеціального обладнання таксі

1. Електронний таксометр повинен відповідати вимогам державного стандарту та затвердженим технічним вимогам, своєчасно проходити державну повірку, мати відповідне транспортному засобу калібрування, мати тарифікацію, що відповідає чинній місцевій тарифній схемі перевезень на таксі, та бути подвійно захищеним від несанкціонованого втручання: механічним та електронним способами.

2. Технічні вимоги до електронного таксометра, та світлового сигналу «зайнятий-вільний» (червоного та зеленого кольору – відповідно), а також правила їх експлуатації затверджує спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади у сфері державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів.

3. Електронний таксометр може бути наділений функціоналом реєстратора розрахункових операцій.

Вимоги щодо реалізації фіскальних функцій електронного таксометра, що наділений функціоналом реєстратора розрахункових операцій, встановлюються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної фінансової політики.

Вимоги щодо реалізації функцій автомобільного фіскального принтера встановлюються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної фінансової політики.

Стаття 11. Контроль технічного стану автомобілів таксі

1. Перевірку технічного стану автомобілів таксі під час обов'язкового технічного контролю транспортних засобів здійснюють суб'єкти господарювання, визначені відповідно до Закону України «Про дорожній рух» в порядку, який встановлює Кабінет Міністрів України.

2. Перевірку технічного стану спеціального обладнання автомобілів таксі, у тому числі, контроль тарифікації, калібрування, метрологічної відповідності та опломбування їх електронних таксометрів – здійснюють в порядку, який встановлює спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади у сфері державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів.

3. У період між обов'язковими технічними контролями відповідність технічного стану автомобілів таксі та їх спеціального обладнання вимогам законодавства забезпечує перевізник на таксі:

- не рідше ніж раз у півроку – з оглядом або технічним обслуговуванням автомобілів таксі та їх спеціального обладнання у пристосованих умовах;

- перед кожним виїздом на лінію – у межах визначених законодавством про дорожній рух обов’язків водіїв механічних транспортних засобів;

- у процесі виконання перевезень на таксі – у межах визначених цим Законом обов'язків водія таксі.

4. Інформація про проведення перевірки технічного стану з оглядом або технічним обслуговуванням автомобіля таксі у пристосованих умовах заноситься у сервісну книжку автомобіля таксі та підлягає контролю під час його перебування на вулично-дорожній мережі загального користування.

Інформація про проведення перевірки технічного стану спеціального обладнання автомобіля таксі заноситься у сервісну книжку електронного таксометра та підлягає контролю у порядку, який встановлюється спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів.

Стаття 12. Вимоги до калібрування, тарифікації електронних таксометрів, контроль їх технічного стану

1. Вимоги до калібрування, тарифікації електронних таксометрів, та порядок контролю їх відповідності та технічного стану встановлюються спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів.

2. Роботи з монтажу, калібрування, тарифікації, технічного обслуговування та ремонту електронних таксометрів можуть виконуватись виключно суб’єктами господарювання, що уповноважені виробником таких приладів та акредитовані у територіальному представництві органу державного метрологічного нагляду.

Стаття 13. Вимоги до мережі стоянок таксі

1. Розміщення стоянок таксі повинно забезпечувати:

- можливість здійснити найм автомобіля таксі у будь-якому місці підвищеного попиту на послугу, а саме: при виході із станцій метрополітену, біля зупинок громадського транспорту, біля супермаркетів, ресторанів, готелів, розважальних, спортивних та виставкових закладів тощо;

- місткість стоянки, достатню для одночасного паркування на ній не менше трьох вільних автомобілів таксі;

- зручний і безпечний прохід до них;

- пропускну здатність дороги;

- відсутність перешкод для інших учасників дорожнього руху.

2. Стоянки таксі на територіях прилеглих до аеропортів (аеровокзалів), морських та річкових портів, залізничних вокзалів та автостанцій загально- державного та міжнародного значення створюються у обов'язковому порядку. Приналежність таких стоянок таксі до міської мережі стоянок таксі та засади допуску перевізників на таксі до їх використання визначаються відповідними органами місцевого самоврядування.

3. Розмір плати за користування мережею стоянок таксі встановлюється органами місцевого самоврядування, та не повинен перевищувати розміру збору за місця для паркування транспортних засобів.

Стаття 14. Особливості руху, зупинки та стоянки автомобілів таксі

1. Автомобіль таксі може рухатися по смузі, що виділена для руху маршрутних транспортних засобів і позначена відповідними дорожніми знаками та/або дорожньою розміткою, за умови, що інші попутні смуги руху є зайняті, і при цьому не створюється перешкод для маршрутних транспортних засобів.

2. Автомобіль таксі може зупинятися на зупинці маршрутних транспортних засобів і ближче 30-ти метрів від неї для посадки/висадки пасажирів, за умови, що він не створює перешкод для маршрутних транспортних засобів.

3. Вільний автомобіль таксі може здійснювати безплатну зупинку та стоянку у межах платних майданчиків для паркування, за умови, якщо такі майданчики знаходяться на території адміністративно-територіальної одиниці, орган самоврядування якої прийняв рішення про доцільність організації перевезень на таксі, але не створив відповідну вимогам цього Закону мережу стоянок таксі у термін, зазначений у підпункті один пункту один статті 4 цього Закону.

Стаття 15. Договір перевезення на таксі

1. Договір перевезення на таксі укладається в усній формі, що підтверджується увімкненням електронного таксометра у режим підрахунку вартості проїзду та світловою індикацією «зайнято» червоного кольору у правому верхньому куті лобового скла автомобіля таксі.

Договір перевезення на таксі може укладатися на стоянках таксі, на шляху прямування, а також, за адресою виклику таксі дистанційними засобами зв’язку.

Договір перевезення на таксі діє до моменту проведення замовником оплати за проїзд у повному обсязі відповідно до показника електронного таксометра та вважається виконаним після видачі йому водієм таксі відповідного розрахункового документу.

2. Договір перевезення на таксі також вважається виконаним у разі:

- не продовження поїздки замовником, що скористався правом на зупинку у дорозі і не повернувся до закінчення часу проавансованого ним очікування;

- припинення раніше укладеного договору у односторонньому порядку водієм таксі з передбачених законодавством підстав, або замовником перевезення на таксі – за власним бажанням, з внесенням плати в обсязі фактичної вартості наданої послуги та видачею розрахункового документу.

3. Забороняється надання послуг легкових автомобільних перевезень на умовах публічного договору особами, які не відповідають вимогам, встановленим цим Законом до перевізників на таксі та водіїв автомобілів таксі, або із використанням транспортних засобів, які не відповідають вимогам, встановленим цим Законом.

Стаття 16. Визначення вартості перевезення на таксі та вимоги до розрахункового документу за перевезення на таксі

1. Вартість перевезення на таксі визначається електронним таксометром, що має чинну відмітку про державну повірку, відповідне конкретному транспортному засобу калібрування, тарифікацію, яка відповідає затвердженій місцевій тарифній схемі таксі, і який є опломбований відповідно уповноваженим суб’єктом господарювання;

2. Міська (селищна) тарифна схема перевезень на таксі формується відповідною Радою перевізників на таксі та затверджується відповідним органом місцевого самоврядування.

3. Вимоги до форми та змісту розрахункового документу, яким підтверджується факт виконання договору на перевезення на таксі встановлюються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної фінансової політики.

Стаття 17. Документи, на підставі яких виконуються перевезення на таксі та перевезення на замовлення.

Водій таксі під час перебування на вулично-дорожній мережі загального користування повинен мати при собі та передавати для контролю уповноваженим на нагляд над перевізниками на таксі особам:

- водійське посвідчення;

- реєстраційний документ на транспортний засіб;

- чинну медичну довідку;

- сервісну книжку автомобіля таксі;

- страховий поліс про укладання договору обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів;

- страховий поліс про укладення договору обов'язкового особистого страхування від нещасних випадків пасажирів таксі;

- дозвіл на таксі;

- атестат водія таксі;

- сервісну книжку електронного таксометра;

- договір про інформаційно-диспетчерське обслуговування (якщо водієм таксі виступає самозайнята фізична особа-підприємець – оригінал, якщо водієм таксі виступає працівник перевізника – копія, завірена печаткою перевізника та підписом уповноваженої особи) - у разі співпраці з диспетчерським пунктом інформаційно-диспетчерської служби виклику таксі;

- передбачений Порядком реєстрації, опломбування та застосування реєстраторів розрахункових операцій документ, що надає право приймати готівкову оплату за перевезення на таксі, або передбачений законодавством документ, що надає право не застосовувати реєстратор розрахункових операцій, або завірені уповноваженою особою та печаткою перевізника на таксі копії зазначених документів;

- копія наказу про прийняття на роботу, завірена печаткою перевізника та підписом уповноваженої особи — для водія таксі, який виступає працівником перевізника.

Водій автомобіля на замовлення під час перебування на вулично-дорожній мережі загального користування повинен мати при собі та передавати для контролю уповноваженим на нагляд над перевізниками на замовлення особам:

- водійське посвідчення;

- реєстраційний документ на транспортний засіб;

- чинну медичну довідку;

- сервісну книжку автомобіля на замовлення;

- страховий поліс про укладання договору обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів;

- страховий поліс про укладення договору обов'язкового особистого страхування від нещасних випадків пасажирів автомобіля на замовлення;

- копія наказу про прийняття на роботу, завірена печаткою перевізника та підписом уповноваженої особи — для водія автомобіля на замовлення, який виступає працівником перевізника;

- оригінал договору чи завірена печаткою перевізника копія договору на перевезення пасажирів та їх багажу автомобілем на замовлення.

Стаття 18. Основні права та обов'язки перевізника на таксі

1. Перевізник на таксі має право:

- укладати особисто, або через уповноваженого ним водія, у межах території, визначеної відповідно до вимог цього Закону, договір на перевезення автомобілем таксі, та виконувати таке перевезення по всій території держави;

- вимагати у передбачених цим Законом випадках внесення авансової плати за перевезення на таксі;

- отримувати відповідно до вимог цього Закону нараховану плату за перевезення на таксі безпосередньо при його завершенні;

- отримувати аванс за очікування у разі використання замовником права на зупинку;

- відмовляти в укладанні договору на перевезення на таксі, або в односторонньому порядку припиняти раніше укладений договір у випадках, передбачених цим Законом.

2. Перевізник на таксі зобов'язаний:

- здійснювати перевезення пасажирів на таксі з використанням транспортних засобів відповідного типу, на які оформлені документи згідно із законодавством;

- компенсувати шкоду, заподіяну з його вини (або вини його водіїв таксі) здоров'ю та майну пасажирів у відповідності з чинним законодавством;

- дотримуватись та забезпечувати дотримання водіями таксі вимог законодавства про перевезення на таксі, про захист прав споживачів, про розрахункові операції, про працевлаштування, а також, правил дорожнього руху;

- забезпечувати обов'язковий технічний контроль автомобілів таксі згідно з порядком, встановленим Кабінетом Міністрів України;

- забезпечувати огляд або технічне обслуговування автомобілів таксі із занесенням відповідних записів у сервісну книжку автомобіля таксі, за наявності відповідних пристосованих умов – самостійно або із залученням відповідного суб'єкта господарювання - у протилежному випадку, не рідше ніж один раз у півроку (перед початком зимового та літнього сезонів);

- забезпечувати відповідну тарифікацію і калібрування та своєчасну державну повірку електронних таксометрів із занесенням належних записів у сервісну книжку електронного таксометра, за наявності відповідних уповноважень - самостійно, або із залученням уповноваженого суб'єкта господарювання - у протилежному випадку;

- забезпечувати підтримання санітарного та перевірку технічного стану автомобілів таксі перед кожним виїздом на лінію безпосередньо їх водіями у межах визначених законодавством про дорожній рух обов’язків водіїв механічних транспортних засобів;

- допускати до виконання перевезень на таксі виключно таких водіїв, що мають чинний атестат водія таксі;

- забезпечувати проходження водіями таксі обов'язкового медичного огляду з отриманням довідки відповідного зразка у терміни, встановлені спільним актом спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань охорони здоров'я і Міністерства внутрішніх справ України;

- забезпечувати водіїв таксі передбаченою законодавством документацією;

- укласти договір обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів;

- укласти договір обов'язкового особистого страхування від нещасних випадків пасажирів таксі;

3. Перевізнику на таксі заборонено:

- порушувати вимоги цього Закону;

- допускати виконання перевезень автомобілем таксі, експлуатація якого заборонена, або таким, що не відповідає вимогам статті 9 цього Закону, або таким, спеціальне обладнання, якого не відповідає вимогам пунктів першого та другого статті 10 цього Закону, або таким, дозвіл на таксі якого скасовано;

- самостійно, або через водія таксі пропонувати укладання або укладати договір на перевезення на таксі за межами території, визначеної відповідно до вимог цього Закону,

- визначати вартість перевезення на таксі за тарифними схемами, що не затверджені органом місцевого самоврядування;

- використовувати для визначення вартості перевезення на таксі не передбачені цим Законом методи чи пристрої, а також, електронні таксометри, що не відповідають вимогам пунктів першого та другого статті 10 цього Закону, або встановлені чи експлуатуються з порушенням правил введення в експлуатацію, калібрування, технічного обслуговування та ремонту електронного таксометра, або такі, ідентифікаційні номери чи налаштування, яких не відповідають інформації, що зазначена у сервісній книжці електронного таксометра;

- допускати до виконання перевезень на таксі водія, який не має атестату водія таксі або такий документ у нього вилучено;

- припиняти договір на перевезення на таксі з непередбачених законодавством підстав.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 478 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.022 с)...