Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальна інформація



На цьому занятті ми будемо працювати з такими групами товарної номенклатури: 42, 43, 50, 51, 52, 53, 54, 57, 58, 60, 61, 62, 63, 64 та 65.

Групи 50, 51, 52, 53, 54, 57, 58, 60, 61, 62, 63 – вироби з текстилю. Будьте уважними, коли класифікуватиме такі товари як нитки, пряжа, ткані полотна (тканини), оскільки залежно від матеріалу, з якого вони виготовлені, вони класифікуються в групах 50 – 54. На ринок України ввозять багато різноманітної пряжі, в тому числі й такої, яка складається з сумішей різних текстильних матеріалів. Пам’ятайте, що нитки, пряжа, які складаються із сумішей двох або більше текстильних матеріалів, класифікуються за текстильним матеріалом, що домінує за масою порівняно з будь-яким іншим текстильним матеріалом, що належить до складу даного товару. У разі, коли жоден з текстильних матеріалів не домінує за масою, такий товар слід класифікувати за текстильним матеріалом, який включається до останньої за чергою з розглянутих товарних позицій. Це правило застосовується й для класифікації одягу та додаткових речей до одягу.

У варіантах є такий товар як килим. Килими класифікуються у групі 57. До цієї групи включаються килими та інші текстильні покриття для підлоги, в яких текстильні матеріали служать лицьовою поверхнею виробу в процесі його експлуатації. В товарній позиції 5701 знаходяться вузликові килими та інші текстильні покриття для підлоги, оброблені чи необроблені. Вузликові килими мають туго натягнуту основу, навколо якої нитки ворсу зав’язуються вузлом. Вироби цієї товарної позиції характеризуються застосуванням зв’язування вузлами чи крутінням.

Спеціальні тканини, мережива, гобелени, оздоблювальні матеріали та вишивка класифікуються в групі 58. Для правильної класифікації таких товарів достатньо уважно читати характеристики, наведені під картинкою.

Тканини (полотна), з яких виготовляється одяг чи інші вироби, належать до текстильних матеріалів, проте залежно від технології їх виготовлення можуть бути тканими (виготовленими на ткацьких станках) або трикотажними (виготовленими на в’язальних машинах чи зв’язані вручну спицями або гачком). Тканини (нетрикотажні полотна) класифікуються в групах відповідно до того текстильного матеріалу, з якого вони виготовлені. Трикотажні полотна класифікуються в групі 60. Майте це на увазі для правильного визначення коду товару. Якщо тканина виготовлена з різних видів текстильних матеріалів, її класифікація проводиться так само, як і класифікація ниток або пряжі.

У групах 61 та 62 класифіковано одяг та додаткові речі до одягу. Різниця між цими двома групами полягає у тому, що в групі 61 класифіковано трикотажний одяг, у групі 62 – нетрикотажний. Трикотажний – це в’язаний будь-яким способом: спицями, гачком, машинне в’язання. Трикотаж – це технологія виготовлення тканини, з якої в подальшому шиється чи збирається відповідний одяг. Якщо у вашому варіанті під картинкою написано слово трикотажний, шукайте цей товар у групі 61, якщо немає підпису трикотажний – це означає, що одяг не трикотажний, шукайте цей товар у групі 62.

В межах кожної групи одяг розташований від верхнього, до нижнього. Спочатку (товарна позиція 6101 або 6201) йдуть пальта, плащі, куртки та аналогічні речі для хлопців і чоловіків, потім те ж саме для дівчат та жінок (товарна позиція 6102 або 6202), далі йде товарна позиція 6103 або 6203, де класифіковано костюми, піджаки, штани для хлопців і чоловіків; наступна товарна позиція (6104 або 6204) – костюми, сукні, спідниці, штани для дівчат та жінок і так далі.

В межах кожної товарної позиції відповідний одяг деталізується за типом волокна, з якого виготовлена тканина (трикотажна вона чи ні). Волокна поділяють на натуральні, штучні та синтетичні. До натуральних волокон належать: бавовна, вовна, льон, шовк, волокно рами. До бавовняних тканин належать: сатин, ситець, фланель, байка, джинсова тканина, мадепалан, міткаль тощо. До вовняних тканини належать, наприклад, шевйот, кашемір, бостон, драп. До шовкових: крепдешин, крепмарікен, креп-жоржет, атлас тощо. Якщо під картинкою вказана назва тканини, а ви не знаєте, до якого типу волокна вона належить, питайте, будемо це з’ясовувати.

Іноді одяг зі штучних та синтетичних волокон класифікуються під одним кодом, іноді – різними кодами. До штучних волокон належать капрон, нейлон, віскоза, ацетатне волокно; до синтетичних – акріл, фліс, поліестер, поліамід.

Будьте особливо уважними під час визначення коду такого товару, як куртка. Запам’ятайте, що куртка – це не аналогічний виріб пальт або плащів. У товарних позиціях 6101, 6102, 6201 та 6202 в описі “Пальта, плащі та аналогічні вироби” під аналогічними виробами розуміються саки, пильники, плащ-палатки, тобто вироби верхнього одягу, довжина яких нижче середини стегна (напівпальта), до коліна і нижче. Куртка – короткий верхній одяг, довжина якого вище середини стегна.

Анораки – це одяг, призначений для захисту проти вітру, холоду і дощу (товарна позиція 6101 91 00 – 6201 99 00).

Є певні вироби, які взагалі бувають лише трикотажними. До них належать шкарпетки, панчохи, гольфи, колготки, светри.

Нічний одяг, який складається з одного предмета, що вкриває як верхню так і нижню частину тіла і охоплює кожну ногу окремо, класифікується у товарних категоріях 6107 91 10 – 6107 99 00.

Термін „теніски” означає легкі трикотажні вироби машинного або ручного в’язання типу сорочок без застібки чи з неповною застібкою, з матеріалів натурального або штучного походження, з оздобленням чи без нього (товарна позиція 6109).

Окремо виділяється дитячий одяг. У товарній номенклатурі під дитячим одягом розуміється одяг на дитину до 1,5 року. Причому, не має значення для хлопчика чи для дівчинки. У цій же товарній позиції, а така товарна позиція є як у групі 61, так і в групі 62, класифікуються такі речі, як пелюшки, розпашонки, повзунки, (дитячі колготки, шкарпетки, гольфи у групі 61), комбінезони, пальта, платтячка тощо.

Термін „комплект” означає набір одягу, що складається з декількох предметів, виготовлених з однакового матеріалу.

До додаткових речей до одягу належать такі речі: шалі, шарфи, боа, пелерини, мантильї, вуалі, вуалетки, краватки тощо. Якщо ви знайшли товарну позицію, де ідентифіковано відповідну додаткову річ, вона матиме відповідний код. Якщо ви не можете знайти таку товарну позицію, то слід відповідну річ зараховувати до товарної позиції “Інші додаткові речі до одягу”.

Слід мати на увазі, що вуалі та вуалетки належать до додаткових речей до одягу, а сітки для волосся – до головних уборів.

Певні труднощі виникають під час класифікації головних уборів. Група 65 невелика, вона містить лише шість товарних позицій. У перших двох 6501 та 6502 класифікуються напівфабрикати для виготовлення головних уборів. Товарна позиція 6503 є резервною. У варіантах є лише готові вироби. Якщо головний убір плетений з будь-якого матеріалу, він класифікується у товарній позиції 6504, з цим немає ніяких проблем. Проблеми можуть виникнути, коли головний убір зроблений з фетру. Фетр – це нетканий текстильний матеріал, який виготовляється валянням та пресуванням. Якщо головний убір вироблений з напівфабрикатів товарної позиції 6501, він класифікується у товарній позиції 6505 у відповідній підкатегорії. Якщо головний убір виготовлено з будь-якого іншого матеріалу, крім натурального або штучного хутра, або він трикотажний, такі головні убори класифікуються також у товарній позиції 6505. У такому разі слід звертати увагу на фасон головного убору: є чи немає відворотів, полів, козирків. У товарній позиції 6506 класифікуються захисні головні убори, до яких належать: каски (для військових, будівельників, пожежників), шоломи (для мотоциклістів, танкістів, пілотів); шапочки для пловців та головні убори з натурального чи штучного хутра та шкіри або з фетру, але з напівфабрикатів, що не підпадають під товарну позицію 6501.

Під час класифікації взуття, група 64, слід звертати увагу на те, з якого матеріалу виготовлений верх і з якого матеріалу виготовлена підошва. Термін «гума» і «полімерні матеріали» означають будь-які текстильні матеріали, покриті гумою або полімерним матеріалом, який видно неозброєним оком; при цьому не береться до уваги зміна кольору, спричинена нанесенням такого покриття.

У товарній позиції 6401 класифікується водонепроникне взуття з підошвою і верхом із гуми або полімерного матеріалу, який прикріплюється до підошви і не з’єднується з нею нитковим, шпильковим, за допомогою цвяхів, гвинтовим або подібним способом. У позиції 6402 знаходиться інше взуття на підошві та з верхом із гуми або полімерних матеріалів; 6403 взуття на підошві з гуми, полімерних матеріалів, натуральної чи композиційної шкіри та з верхом з натуральної шкіри.

Якщо в описі товарної позиції вказаний матеріал і верху, і підошви, а відповідно до вашого варіанту підходить або верх, або підошва, слід шукати даний товар в іншій товарній позиції. Тому уважно читайте опис товарної позиції повністю, до кінця.

У товарних групах 61, 62, 64 та 65 класифікуються лише нові речі: одяг, взуття, головні убори. Якщо у вашому варіанті вказано, що певний товар вже використовувався, його слід класифікувати як, так званий “second hand”. Немає значення що це – одяг, взуття чи головний убір, якщо вони використовувалися, то такі речі слід класифікувати у товарній групі 63. При цьому в товарній категорії 6309 00 00 йде розподіл на взуття (6309 00 00 10), одяг та додаткові речі до одягу та їх частини (6309 00 00 20) та інші (6309 00 00 90), до яких належать, наприклад, ковдри, покривала, простирадла, постільна білизна тощо, тобто речі, що класифікуються в групах 57 чи 63. Майте на увазі, що так звані «стокові» товари класифікуються за своїми товарними групами, оскільки це нові товари, які не знайшли попиту в своїх країнах, але не були у вжитку.

У цій же групі класифікуються різні готові текстильні вироби, такі як ковдри, простирадла, постільна білизна (тобто простині, наволочки, наволочки для валиків під подушку, підковдри та наматрацники), столова (скатертини, підстілки та доріжки під блюдо, серветки для підносів, столові та чайні серветки, саше) чи туалетна білизна (рушники для рук чи обличчя, лазневі та пляжні рушники), кухонна білизна (рушники для посуду, серветки для скляного посуду, очищувальні серветки), штори, гардини тощо. Якщо ковдра дорожня, то такий товар класифікується в товарній позиції 6301 залежно від типу волокна. Ковдри дорожні переважно виготовляються з вовни, шерсті інших тварин, бавовни чи синтетичних або штучних волокон, переважно з товстого матеріалу грубої фактури для захисту від холоду. До цієї товарної позиції включаються також пледи та ковдри для дитячих ліжок або колясок. Якщо ж ковдра інша, то вона класифікується як речі для меблювання. Разом з тим, якщо ковдра стьобана, тобто має якийсь наповнювач, її слід класифікувати в товарній групі 94. На сьогоднішньому занятті таких товарів немає, проте запам’ятайте цю інформацію на майбутнє.

До нетканих матеріалів належать текстильні вироби з волокон або ниток, сполучених між собою без вживання методів ткацтва. Це матеріали, які отримуються фізико-хімічним способами. Більшість нетканих матеріалів клеєні, виробляють за допомогою єднальних речовин (клеїв). Наприклад вироби однократного вживання (постільна білизна для готелів), пакувальні матеріали, прокладка в одязі для його утеплення, теплому взутті (валянки).

Тканні матеріали – це матеріали, вироблені з волокон, ниток, пряжі на ткацькому обладнанні (трикотаж чи не трикотаж).

Група 42 включає вироби з натуральної шкіри або композиційної (штучної) шкіри. До позиції 4202 належать саквояжі, чемодани, дорожні дамські сумки-чемоданчики для косметики і речей туалету, кейси для документів, портфелі, футляри для окулярів, біноклів, фотоапаратів, музичних інструментів, зброї та аналогічні футляри; сумки дорожні, рюкзаки, сумочки жіночі, сумки господарські, гаманці, портмоне, портсигари, футляри для географічних карт, кисети, сумки для робочих інструментів, сумки спортивні, пудрениці, футляри для пляшок, скриньки для ювелірних виробів, футляри для різальних предметів та аналогічні речі, виготовлені з натуральної або композиційної шкіри, пластмасових листів або текстильних матеріалів, вулканізованих волокон (фібри) або картону.

Товарна категорія 4203 10 00 включає предмети одягу, в тому числі робочий одяг, виготовлений з натуральної або композиційної шкіри, такі як верхній одяг, пальта, куртки, штани і фартухи. Вона також включає шкіри та вироби зі шкір, що становлять некомплектні або незакінчені предмети, однак які розпізнаються як предмети одягу.

В групі 43 містяться одяг з хутра та речі до одягу з хутра та інші пушно-хутрові вироби, крім головних уборів (які класифікуються в групі 65) або взуття (класифікуються в групі 64).

Література: [11; 13, с. 193 – 205, 382 – 388, 419 – 462; 14, с. 13 – 28; 16, с. 111 – 113, 127, 131 – 137]


ЛАБОРАТОРНЕ ЗАНЯТТЯ 7

ТЕМА: Класифікація будівельних матеріалів.

МЕТА: Навчити курсантів вміти правильно визначати коди будівельних матеріалів.

План заняття:

1. Ознайомитися з загальною інформацією.

2. Ознайомитись з групами 25, 32, 35, 39, 40, 44, 48, 68, 69, 70, 73, 74, 76. Звернути увагу на те, що будівельні матеріали можуть бути класифікованими в різних групах залежно від матеріалу, з якого вони виготовлені.

3. Визначити коди двадцяти товарів за індивідуальним варіантом.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 365 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...